DANIJEL PEJDŽ(IĆ) ZA KURIR: Uželela sam se srpskih ćevapčića!
Foto: Nemanja Pančić

Intervju, zlatna srpska košarkašica

DANIJEL PEJDŽ(IĆ) ZA KURIR: Uželela sam se srpskih ćevapčića!

Košarka -
Dolazim na kvalifikacije za Evrobasket, jedva čekam da ponovo obučem dres Srbije i da se dokopam „plazma“ keksa, uz osmeh kaže osvajačica evropskog zlata

Amerikanka koje srcem igra za Srbiju osvojila je velike simpatije našeg naroda. Danijel Pejdž, za fanove Pejdžić, nastavlja da igra za srpski državni tim. Prosto je fascinantno s koliko strasti ova sjajna košarkašica govori o nastupanju za našu zemlju.Osvajačica zlatne medalje na Evrobasketu za desetak dana ponovo će biti u Beogradu.- Da, da, dolazim da igram za Srbiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo! Iskreno, jedva čekam. Naravno, ako se nađem na spisku Marine Maljković - počela je Danijel razgovor za Kurir.

Sećanja ne blede... Danijel Pejdž sa saigračicama iz reprezentacije
Sećanja ne blede... Danijel Pejdž sa saigračicama iz reprezentacije

Da li si upoznata s aferom sa odlaskom Marine Maljković s klupe Srbije?

- Neopisivo sam srećna što Marina ostaje trener naše reprezentacije. Čula sam glasine da će možda otići, i to me je stvarno zabrinulo. Marina je neverovatan trener i ona je razlog zbog kojeg sam dobila čast da igram za Srbiju. Raduje me što nastavljamo ovo putovanje s njom.Čuješ li se sa saigračicama iz reprezentacije?- Da, naravno. Videla sam se s Marinom i Milicom kad sam igrala protiv njih u Lionu. Baš je bilo super. Igrala sam i protiv Sonje Petrović i Tijane Ajduković u Pragu, posle utakmice vodile su me na večeru. Takođe, s Jelenom Milovanović se dopisujem s vremena na vreme.

Kako su izgledali dani po povratku u domovinu?

- Dobila sam neverovatnu podršku u svom gradu od svih ljudi. Konstantno su me zvali novinari za intervju, kako za štampane medije tako i za TV stanice. Prenela sam im svoje neverovatno iskustvo iz Srbije i približila im zemlju koju smatram drugom domovinom.Šta su ti rekli članovi porodice i prijatelji?- Svi su bili ponosni na mene. Podelila sam im sve majice, zastave i brojne suvenire s grbom Srbije koje su mi tražili. Svi su mnogo ponosni nam mene i poželeli su mi sreću na Olimpijskim igrama.

Jesu li ti nedostajali srpski ćevapčići?

- (smeh) Pa jesu malo.A nešto drugo?- Toliko mi je nedostajao „plazma“ keks da nemam reči - uz osmeh je završila Danijel Pejdž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track