DEFINTIVNO: Partizan ne igra Evrokup, odlaze Pavlović, Mačvan i Milosavljević
Foto: Dado Đilas

Crno-beli menjaju kurs

DEFINTIVNO: Partizan ne igra Evrokup, odlaze Pavlović, Mačvan i Milosavljević

Košarka -
Uprava kluba iz Humske donela radikalne odluke zbog finansijskih problema

Košarkaški klub Partizan definitivno neće igrati Evrokup, potvrdio je posle današnjeg sastanka Upravnog odbora crno-belih predsednik Predrag Danilović.

Partizan ima finansijaksih problema i teško da može da sastavi tim koji bi mogao da odgovori zahtevima takvog takmičenja.

"Nećemo igrati Evrokup", kratko je rekao Danilović.

Upravni odbor Partizana proceno je da je bolje odmah precrtati Evropu, jer bi u slučaju naknadnog odustaja ULEB mogao da kazni klub sa tri godine neigranja u evropskim takmičenjima.

Na na pitanje da li iskusni Saša Pavlović, Milan Mačvan i kapiten Dragan Milosavljević napuštaju Humsku, Danilović je odgovorio:

"Mislim da je tako, uz opasku da su oni jedni od poštenijih i časnijih ljudi koje sam upoznao u karijeri. To je negde i prirodni tok stvari".

Trener Vujošević je ovih dana razgovarao s Milenkom Tepićem. Nema sumnje da će tim biti podmlađen i da će šansu dobiti igrači koji do sada nisu imali veliku minutažu. Biće ovo prvi put u poslednje dve decenije, da trofejni klub, nekadašnji šampion Starog kontinenta ne učestvuje u evropskom takmičenjima. Veliki troškovi na skupa potovanja tako će biti smanjeni, a tako obezbeđen novac iskorisztiće se za vraćanje dugova i razvoj mladih igrača.Na sve ovo treba nadovezati i krajnje komplikovanu situaciju između FIBA i Evrolige, pa je i pitanje šta sde našim klubovima sprema od jeseni.

ZAVISI OD DRAFTA

Milutinov odlučuje da li će u NBA. Veliki udarac za tim mogao bi biti odlazak startnog centra Nikole Milutinova, koji, u slučaju dobrog plasmana na NBA draftu, odlazi "preko bare".

"Nikola Milutinov je izrazio želju da posle drafta odluči o nastavku karijere. To znači da, ako bude zadovoljan draftom, najverovatnije ide. To je veoma pošteno sa njegove strane i nema nikakvih problema", istakao je Danilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track