DEJAN RADONJIĆ: U ovoj Zvezdi bio bih najlošiji šuter!
Foto: Koki

Skida kapu svojim igračima

DEJAN RADONJIĆ: U ovoj Zvezdi bio bih najlošiji šuter!

Košarka -
Teška rabota Bilo je neuporedivo lakše na terenu nego sad na klupi. Favoriti smo protiv Partizana i dobićemo ih, kaže mladi trener

Intervju Dejan Radonjić trener KK Crvena zvezdaKošarkaši Zvezde blistaju ove sezone pod komandom trenera Dejana Radonjića, koji je za Kurir govorio o predstojećem polufinalu ABA lige s Partizanom i učešću u Evroligi. Uz to, mladi stručnjak prisetio se igračkih dana, kad je nemilice punio koševe rivala u Srbiji i Crnoj Gori.Bliže se ključni mečevi za crveno-bele u sezoni?- Imamo još dva duela u Evroligi i meč protiv Metalca u domaćem takmičenju. Tri dobre utakmice, planovi su nam pravljeni sa ciljem završnice ABA lige. Hoćemo da u polufinalu budemo bolji od Partizana i da obezbedimo Evroligu - počeo je priču Radonjić.Pavlović, Mačvan, Ajkon, Milosavljević, Murić... Partizan ima sjajan tim po imenima možda i najbolji u ligi?- Velika imena i ogromno iskustvo. Na to sve su se i dodatno pojačali. Partizan neosporno ima kvalitet, međutim, verujem u ono što smo mi dosad uradili, te da ćemo se plasirati u finale.Da li je Crvena zvezda favorit u polufinalu?- Ne bežimo od uloge favorita. Pokazali smo tokom cele sezone da smo dobar tim i imamo mnogo razloga da verujemo u uspeh. Dosta dobrog je iza nas, pa nema razloga da ne verujemo da smo mi ti koji ćemo igrati Evroligu sledeće sezone.Ponašate se gospodski na terenu i van njega. Verujete li da takvim manirima možete do uspeha u sredini kao što je naša?- Verujem da mogu. Takva sam ličnost, ne želim da se menjam u tom smislu.Van terena mnogi na razne načine buše Zvezdu, ne obazirete se na to?- Smatram da je ipak najvažnije ono što se dešava u klubu. Naravno, imam neko mišljenje o svim tim stvarima, ali ne bih ulazio u debate, fukusiran sam na ono što je ključno, a to je teren i sportski aspekt. Je l' lakše na klupi ili terenu?- Biti igrač je neuporedivo lakše. Ne može da se poredi.Malo je nedostajalo da završite u Zvezdi i kao igrač?- Da, bio sam na pregovorima, koji se nisu završili uspešno, mada je moglo da bude i drugačije. Kao igrač ste ostali upamćeni po sjajnom šutu. Kako vas danas služi?- Malo je slabiji (smeh).Ko je bolji šuter - vi iz tog perioda ili sad, na primer, Dženkins?- Svi igrači Zvezde su bolji od mene.Ma, nema šanse?!- Bolji su, bolji su (smeh).

Ljubav i posaoDAN BEZ KOŠARKE? NEMOGUĆE!Da li može da prođe jedan dan, a da ne mislite o košarci?- Ne, nemoguće je.Gde vidite sebe za tri godine?- Na klupi.Zvezde?- Videćemo.Kog igrača iz ABA lige posebno cenite?- Cenim sve svoje igrače. Nismo doveli nijednog momka cele godine, to je valjda najbolji dokaz koliko verujem u ove sad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track