ĐILAS ŽESTOKO NAPAO LISCA: Bahati ste, gledate isključivo sopstveni interes
Foto: Saša Pavlić

Reakcija na odbijanje sastanka u Beogradu

ĐILAS ŽESTOKO NAPAO LISCA: Bahati ste, gledate isključivo sopstveni interes

Košarka -
Predsednik KSS uputio oštro pismo generalnom menadžeru ABA lige

Predstavnici Jadranske lige odbili su poziv Košarkaškog saveza Srbije i klubova učesnika regionalne lige za održavanje zajedničkog sastanka ABA lige i Evrolige u Beogradu, a predsednik KSS Dragan Đilas je danas takav potez Romana Lisca nazvao bahatim.

Na sastanku koji je održan 22. maja, a kome su prisustvovali predstavnici KSS i četiri srpska kluba učesnika Jadranske lige, dogovoreno je da se Evroligi i ABA ligi uputi poziv za održavanje zajedničkog sastanka u Beogradu kako bi se rešile sve nedoumice oko organizacije regionalnog takmičenja. Jadranska liga je taj poziv odbila.

"Odbijanjem sastanka koji je od Vas tražio najveći regionalni Košarkaški savez pokazali ste još jednom svoju bahatost i apsolutno nerazumevanje situacije", napisao je Đilas u pismu generalnom menadžeru lige Romanu Liscu.

"Srbija je najuspešnija evropska košarkaška zemlja u 2014. godini, zemlja sa ogromnom košarkaškom tradicijom koja se može podičiti velikim brojem titula sa svetskih i evropskih prvenstava. Sa tim Savezom takve košarkaške velesile ste potpisali sporazum u Beogradu 2009. godine na sastanku održanom u istom formatu koji smo i sada predložili. Sporazum koji skoro ni u jednoj tački niste ispunili. Ljudi koji se ne drže čak ni potpisanih obaveza predstavljaju ozbiljan problem bez obzira na vrstu posla kojim se bave", napisao je Đilas.

Predsednik KSS je naveo i da se Lisac oglušio na zahtev FIBA Evropa da dostavi informacije koje su dostavile sve ostale lige.

"Ja Vas lično razumem, jer da ste dali podatke koji su Vam traženi, videlo bi se koliko Vi i ostali suvlasnici zarađujete na ovoj ligi, a to Vam nikako ne bi odgovaralo. Gledajući isključivo sopstvene interese napravili ste problem svima koji se košarkom bave na prostorima bivše Jugoslavije. Ni tada, a ni sada niste razumeli da ste time napravili problem i sebi", naveo je Đilas.

Đilas je na kraju dodao da će KSS biti prinuđen da preduzme korake kako bi zaštitio interese srpske košarke.

"Sada kada je jasno da Vi ne želite čak ni da razgovarate o problemimima koje ste napravili, Košarkaški savez Srbije će biti prinuđen da preduzme sve korake u skladu sa Statutom Saveza i Statutom FIBA kako bi zaštitio interese srpske košarke. Snagu košarkaške reprezentacija Srbije zna svaki protivnik. Uskoro ćemo Vam dokazati da takvu istu snagu ima i Košarkaški savez Srbije", zaključio je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track