DIREKTOR KLS ZA KURIR: Reprezentacija kroji kalendar Superlige, dva derbija i pre plej-ofa
Foto: ABA Liga

Nema promena

DIREKTOR KLS ZA KURIR: Reprezentacija kroji kalendar Superlige, dva derbija i pre plej-ofa

Košarka -
Ne znam ništa o ideji da se rezultati međuusobnih duela srpskih klubova u regionalnoj ABA ligi računaju u nacionalnom prvenstvu.Za sada takav predlog nije došao u kancelariju lige, kaže Deleon

Direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon kaže u razgovoru za Kurir da se nasuprot pisanju pojedinih medija sistem takmičenja u košarkaškoj Superligi za sada neće menjati.

Deleon je rekao da se zbog obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje počinju 5. jula razmišlja o promenema kalendara, ali ne i o izmeni sistema takmičenja.

"Ne znam ništa o ideji da se rezultati međusobnih duela srpskih klubova u regionalnoj ABA ligi računaju u nacionalnom prvenstvu. Za sada takav predlog nije došao u kancelariju lige", kaže Deleon.

Na pitanje da li se o toj opciji uopšte razmišlja, on je rekao:

"Razmišlja se o mnogim stvarima. Kalendar je prebukiran, a vremena i prostora nema. Reprezentacija početkom jula ima bitno takmičenje i kada vidimo kako će selektor Đorđević isplanirati pripreme, znaćemo kako da se ponašamo. Procedura je jasna. Predsedništvo lige, koja deluje samostalno u odnosu na Savez usvaja predlog sistema takmičenja, koji se već godinama ne menja, a Skupština u dogovoru sa savezom pravi predlog kalendara".

Deleon je istakao da će na konačan kalendar i sistem takmičenja uticati još jedan detalj.

"Pratićemo i rezultate Zvezde u Evroligi! Shodno tome, mislim da će konačna odluka biti doneta početkom naredne godine, kada će biti poznat i raspored mečeva u TOP 16 fazi nadamo se sa Zvezdom u njemu, " zaključio je Deleon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track