Dr Boško Đukanović: Sa Darkom jurišamo na titulu u ABA ligi!
Foto: Profimedia

BLIZU RAVNE GORE - Miličić juče potpisao ugovor sa Metalcem iz Valjeva

Dr Boško Đukanović: Sa Darkom jurišamo na titulu u ABA ligi!

Košarka -
BOMBA Mi ne možemo da ga platimo, ali on je prepoznao vrednosti poštenog srpskog kluba, kaže prvi čovek Valjevaca dr Boško Đukanović

Vest da se Darko Miličić vraća košarci i da će zaigrati za valjevski Metalac juče je napravila pravi zemljotres!Nekada najperspektivniji centar Evrope već tri godine ne igra košarku. U međuvremenu se posvetio porodičnom životu u Novom Sadu, a okušao se i kao kik-bokser. Izjavljivao je da ga basket više ne zanima, pa je zato njegova odluka da se vrati na parket ogromno iznenađenje, doduše on će dres Metalca obući tek na jesen.Mi pišemo ćirilicom- Darko je potpisao za Metalac! To je fantastična stvar i najveći mogući podstrek za mene, Metalac i za srpsku košarku. Zaista sam srećan što je on prepoznao pravi izvorni srpski klub, klub u kome se piše ćirilicom. Darko je shvatio da je košarka njegov život, da to nisu neki drugi sportovi. On je neizmerno pošten i iskren momak, a takve je danas teško naći - kaže dr Boško Ðukanović.

Napravio pravi bum... Boško Đukanović
Napravio pravi bum... Boško Đukanović

Na pitanje kako je uspeo da nagovori nekada naperspektivnijeg centra Evrope da ponovo stane među obruče odgovara:- Ljubavlju, jer mi njega ne možemo da platimo. Zvao sam ga godinu dana, čekao i konačno dočekao. Hrvat Sobin na listi željaÐukanović ima velike planove za budućnost, kaže da ne odustaje od dovođenja Saše Pavlovića, a želja su mu Birčević i Hrvat Josip Sobin:- Neću da krijem da mi je velika želja da Pavlović dođe, pa možda i završi karijeru u Metalcu. Poštujem njegovu ljubav prema Partizanu, ali neću odustati. On i Miličić bi bili strašan tandem. Potrudićemo se da dovedemo još neke igrače, ali zasad ne želim da otkrivam imena. Želimo da napravimo jak tim i igramo finale ABA lige.

Igraće u Hrvatskoj, Draža je sad rehabilitovanČETNIČKE TETOVAŽE NISU PROBLEM, IMAM IH I JA!Đukanović dodaje da Darko nije izabrao Metalac zbog ljubavi prema Ravnogorskom pokretu koju dele, kao i da tetovaže četnika koje krase Miličićevo telo neće predstavljati problem da zaigra u Hrvatskoj.- Ma nije on došao zbog toga. Draža je sad rehabilitovan. Imam i ja tetovažu, mnogi igrači imaju, šta je tu sad problem - zapitao se Đukanović, koji se, inače zalagao da se klub zove Ravna gora.

OštroBEOGRADSKI KLUBOVI SU PI.ALI PO NAMAĐukanović smatra da je povratak Miličića velika stvar i za košarku u unutrašnjosti Srbije, za centre koji su dali velike igrače, a koji se gase.- Svi znamo koliko velikana su stvorili. Pa srpsku košarku promovisao je Radmilo Mišović u Čačku, on je stvorio Kićanovića i Obradovića. Godinama smo velikim klubovima iz Beograda služili samo da uzmu igrače od nas, da se ispišaju po nama kad požele - rekao je dr Đukanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track