DVOJICA SU VIŠAK: Đorđević pred sam put u Nemačku skraćuje spisak
Foto: Dado Đilas

Još uvek bez odluke

DVOJICA SU VIŠAK: Đorđević pred sam put u Nemačku skraćuje spisak

Košarka -
Selektor se zahvalio publici u Banjaluci, rekavši da su u hali Borik, u kojoj je bilo oko 4.000 navijača, viđene "neopisive emocije"

BANJALUKA - Selektor Srbije Aleksandar Đorđević još nije odlučio kojih će 12 košarkaša nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Nećemo još odlučiti kojih 12 će ići na Evropsko prvenstva, nastavljamo sa radom u Beogradu. Svi koji su tu su zaslužili da budu među 12 i nastavljamo dalje. Tek za dva-tri dana ćemo odlučiti ko ide na šampionat", rekao je Đorđević novinarima u Banjaluci.

Đorđević trenutno radi sa 14 igrača. Srbija je u Banjaluci savladala Sloveniju sa 95:88, u poslednjoj pripremnoj utakmici pred kontinentalni šampionat. Đorđević je rekao da su normalni individualni padovi u igri, ali da je nezadovoljan odnosom pojedinih igrača na susretu sa Slovenijom.

"Još ima naivnosti u našoj igri. Neki igrači ne znaju da reše u automatizmu i to je jako teško naučiti u ovako kratkom periodu. Nedostaju mi spoljni igrači, njihova odlučnost i još veća agresivnost, čak i od nekih koji su bili tu i prošle godine i to je alarmantno. To moramo da shvatimo", rekao je Đorđević.

On je kazao da uloge pojedinaca nisu iste u klubovima i reprezentaciji, kao i to da je ekipi potrebna "apsolutna posvećenost koja u nekim trenucima ne postoji".

Selektor se zahvalio publici u Banjaluci, rekavši da su u hali Borik, u kojoj je bilo oko 4.000 navijača, viđene "neopisive emocije".

Evropsko prvenstvo će početi 5. septembra, a Srbija će se u prvom kolu sastati sa Španijom. Pored Srbije i Španije, u Grupi B, koja će se igrati u Berlinu, još su Island, Turska, Italija i Nemačka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track