EFES ŽELI TRENERA ZVEZDE: Dejan Radonjić umesto Dušana Ivkovića!
Foto: Beta

Tražen

EFES ŽELI TRENERA ZVEZDE: Dejan Radonjić umesto Dušana Ivkovića!

Košarka -
Odličan rad i rezultati koje ima s crveno-belima u Evroligi naterali čelnike turskog kluba da mladog stručnjaka vide kao prvog pika za klupu naredne sezone

Sjajni rezultati koje Dejan Radonjić postiže s Crvenom zvezdom nisu prošli nezapaženo! Kako Kurir saznaje, Anadolu Efes rado bi video trenera crveno-belih na njihovoj klupi u sledećoj sezoni.Ivković bivši! Radonjić budući! Barem tako izgleda projekcija čelnika kluba iz Istanbula za narednu sezonu. Dušan Ivković nije opravdao velika očekivanja koja su pred njega postavljena na početku utakmice. Iskusni stručnjak ispao je rano iz nacionalnog kupa, u Evroligi samo čudo može da ga odvede u top osam, a jedino dobro gura u prvenstvu, gde je lider posle 22 kola. Međutim, to je skromno za ambicije kluba koji ima budžet gotovo 20 miliona evra. Kako su nam predočile turske kolege, Ivković sigurno neće biti trener u idućoj sezoni. Prevremeni raskid ugovora papreno bi koštao tim iz Istanbula, pa će se za razlaz sačekati kraj prvenstva.Tu se odmah otvorila tema ko će da nasledi Ivkovića... Čelnike Efesa oduševio je trener Zvezde, koji je od ekipe koja vredi neuporedivo manje od njih napravio tim koji igra bolje od istanbulskog kluba. Radonjić je prvi pik za trenera!Podsećamo, na kraju prošle sezone Laboral Kuća želela je da vidi crnogorskog stručnjaka na klupi, ali je Radonjić odlučio da ostane u Zvezdi, s kojom je te godine osvojio triplu krunu. Ove sezone je otišao i korak dalje, pre svega odličnim rezultatima u Evroligi. I to sa, na papiru, slabijim timom od prošle godine.Pre bilo kakve priče o daljim planovima, Radonjić želi da trofejima privede kraju sjajnu sezonu, u kojoj je izboren ponovni plasman u Evroligi. U tekućoj sezoni elitnog takmičenja Zvezda se nalazi na korak od plasmana među osam najboljih ekipa. Do tog uspeha crveno-beli mogu da dođu već sledeće nedelje, kad u Areni dočekuju Darušafaku.

Turci dreše kesuIVKOVIĆ ZARAĐUJE DESET PUTA VIŠEPlata Dušana Ivkovića u Efesu meri se sa sedam cifara. Iskusni stručnjak debelo je koštao čelnike turskog kluba. Kako su turski mediji pisali, Ivković za godinu dana u Istanbulu dobije dva miliona evra! Time je on, uz Željka Obradovića, najplaćeniji evropski trener.S druge strane, Radonjić u Crvenoj zvezdi radi za deset puta manje novca. I to, za razliku od Ivkovića, novac ne dobija redovno, već sa čestim kašnjenjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track