Evropske šampionke izgubile prvi meč na turniru u Anžeu
Foto: KS Francuske

Košarkašice počele pripreme za Rio

Evropske šampionke izgubile prvi meč na turniru u Anžeu

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Japana sa 87:62 uprvom meču na turniru u Anžeu, koji je prva provera za izabraniceMarine Maljković pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru u septembru.

Srpske košarkašice su se okupile dan pre odlaska u Francusku i u duel sašampionom Azije su ušle praktično bez pravog treninga. Japan, koji jezvanički šampion Azije, slavio je i u prvom kolu turnira u Anžeu protivdomaće selekcije Francuske sa 70:67, pa je tako već osigurao prvo mesto.Srbija u Anžeu igra bez sestara Dabović i Sonje Petrović, dok se DanijelPejdž priključila timu tek u Francuskoj.

Srbija i Japan su bili ravnopravni u prvom poluvremenu, da bi u nastavku do izražaja došla spremnost šampiona Azije, kada je selektorka Marina Maljković šansu pružila mlađim košarkašicama.Najefikasnija u timu Srbije bila je Saša Čađo sa 17 poena i četiri skoka,Jelena Milovanović je dodala 11 poena, a Dajana Butulija deset, uz petskokova. Japanke je do pobede predvodila Naho Mijoši sa 13 poena, dok je Ai Mitani upisala 12 poena. – Japanke su pokazale neverovatnu brzinu u rotaciji, a uz to su imale suodličan procenat šuta, pa su na kraju zasluženo pobedile. Nalazimo se u potpuno različitim fazama priprema, pošto je Japan već nekoliko meseci zajedno, pa ne treba da čudi visok nivo forme koji su prikazale – rekla je selektorka Srbije Marina Maljković. Naredna utakmica srpske košarkašice očekuje u subotu, kada u Anžeu od 18 časova igraju sa Francuskom.

SRBIJA: Butulija 10, Jovanović 6, Krnjić 4, Milovanović 11, Radočaj 3,Ajduković 3, Čađo 17, Crvendakić 1, Ivanović, Mandić 3, Marjanović, Pejdž 2, Stanaćev, Stanković 2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track