GALATASARAJ KOMPLETAN U BEOGRADU: Atamanu omogućen dolazak u Srbiju
Foto: Saša Pavlic

Evroliga

GALATASARAJ KOMPLETAN U BEOGRADU: Atamanu omogućen dolazak u Srbiju

Košarka -
Ataman je krajem novembra kada je u Istanbulu ubijen Marko Ivković navijače Crvene zvezde nazvao teroristima, posle čega je postojala mogućnost da mu se zabrani dolazak u Srbiju

BEOGRAD - Trener košarkaša Galatasaraja Ergin Ataman predvodiće turski klub na utakmici Top 16 faze Evrolige protiv Crvene zvezde, saopštili su danas crveno-beli.

Ataman je krajem novembra kada je u Istanbulu ubijen Marko Ivković navijače Crvene zvezde nazvao teroristima, posle čega je postojala mogućnost da mu se zabrani dolazak u Srbiju.

"Treneru Atamanu biće omogućen dolazak u Srbiju i on će predvoditi ekipu iz Istanbula u duelu sa crveno-belima. Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je predsednika KK Crvena zvezda Nebojšu Čovića i podržao inicijativu kluba da meč protekne u najboljem redu, uz konstataciju da će država Srbija i njeni nadležni organi u potpunosti obezbediti odigravanje utakmice Crvena zvezda - Galatasaraj", navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Rukovodstvo Crvene zvezde održalo je sastanke sa svim bezbednosnim službama na nivou Republike Srbije i Grada Beograda u cilju što bolje pripreme organizacije utakmice sa Galatasarajem.

"Na ovim sastancima još jednom istaknuta je rešenost i odlučnost da se preduzmu sve neophodne mere kako bi meč sa turskim timom protekao bez bilo kakvih problema", poručili su iz Zvezde.

Utakmica Crvena zvezda - Galatasaraja igra se u petak, 16. januara od 21 sat u Kombank areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track