Gašić: Partizanu je Solnok težak koliko je bila i Budućnost
Foto: Kkpartizan.rs

Oprezan

Gašić: Partizanu je Solnok težak koliko je bila i Budućnost

Košarka -
Vremena za tugovanje posle poraza od Budućnosti nemamo, već je bitna dobra reakcija i da napravimo pomak u kvalitetu igre, rekao je pomoćni trener košarkaša Partizana

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je da ekipa mora što pre da zaboravi poraz od Budućnosti (72:61) i okrene se još jednom važnom meču ABA lige protiv Solnoka.Crno-beli su prvi deo regionalnog takmičenja završili na sedmom mestu sa skorom 6-7, moraju pod hitno da počnu da pobeđuju ukoliko žele u plej-of, a prva prilika za to biće sutrašnji meč sa Solnokom.

"Veoma je bitno da se igrači mentalno i fizički, koliko god je to moguće, vrate u normalan ritam, jer nas čeka, po značaju i težini ništa manja utakmica sa ekipom Solnoka. Vremena za tugovanje posle poraza od Budućnosti nemamo, već je bitna dobra reakcija i da napravimo pomak u kvalitetu igre", rekao je Gašić za klupski sajt.

Gašić će i na ovom meču voditi Partizan, pošto je prvi trener Duško Vujošević suspendovan zbog isključenja na utakmici protiv Mega Leksa. On je dodao da Solnok ima dobar tim, sastavljen od veoma iskusnih i kvalitetnih igrača.

"Neznatno su izmenili ekipu u odnosu na početak sezone i doveli su na poziciji plejmejkera Gibsona, koji je za njih veliko pojačanje. Podigli su na viši nivo prag timske igre, što pokazuju i rezultati koje su postigli u dosadašnjem delu takmičenja u Evrokupu, a pre svega u ligi. Solnok je kao i mi u grupi ekipa koje se bore za plasman u plej-of i izlazak u neko od evropskih takmičenja naredne godine", konstatovao je Gašić.

Utakmica 14. kola između Partizana i Solnoka igra se sutra od 20 sati u hali Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track