GODIŠNJICA TRAGIČNE SMRTI: U čast Jovane Kojić (19) organizovan prvi Memorijalni košarkaški turnir
Foto: Saša Urošev

Kikinda ne zaboravlja

GODIŠNJICA TRAGIČNE SMRTI: U čast Jovane Kojić (19) organizovan prvi Memorijalni košarkaški turnir

Košarka -

Navršilo se godinu dana od tragične smrti Jovane Kojić (19) mlade košarkašice iz Kikinde.

- Verujem da će moja Jovana i dalje živeti, zahvaljujući sportu koji je jako volela, ali i ljubavi njenih saigračica i drugara. Kad su mi saopštili da nameravaju da pokrenu Memorijalni košarkaški turnir, u meni su se uzburkala osećanja. Istovremeno sam bila i tužna, i srećna. U srce su me dirnuli njihova ljubav i pažnja. Bez Jovane mi je svakog dana sve teže. Rečima se ta bol ne može opisati- otvorila je Kuriru ranjenu dušu Dragana Kojić iz Kikinde.

Njena ćerka Jovana Kojić (19) poginula je 14. maja prošle godine nadomak Kanjiže, kod raskrsnice za Mali Pesak.

Dragana Kojić, Foto: Saša Urošev
Dragana Kojić, Foto: Saša Urošev

Devojka anđeoskog glasa je fatalne večeri, sa dvojicom muzičara iz Kikinde, išla na svirku koja je bila zakazana na jedom salašu kod Kanjiže. U sudaru dva putnička poginulo je troje ljudi, među njima i maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole, koja je s podjednakim žarom volela da peva i igra košarku:

-Drago mi je što Jovana nije zaboravljena. Čuvajte vašu decu. Volite ih i grlite svakog dana, sve više i duže. Oni jako brzo odrastu. Poput ptića, kad izađu iz gnezda, sudbina je u njihovim rukama. Nikad ne znate šta može da se desi- poručila je neutešna majka.

Memorijalni turnir “Jovana Kojić” u subotu je okupio oko devedeset mladih košarkašica, članica šest ekipa iz Pančeva, Novog Miloševa i Kikinde:

-Turnir smo pokrenuli sa željom da sećanja na našu Jovanu nikada ne izblede. Inicijativa je potekla spontano od mene i uprave kluba. Igračice su sa puno emocija podržale ideju da se svake godine, u ovo vreme, i na ovakav način, setimo Jovane. Ona je bila izuzetna košarkašica. Jedna od najboljih u našem timu. Izgubili smo dobrog igrača, još bolju osobu. Uvek je bila vedra i nasmejana- priznala je Mirjana Milanović, trener SOŽKK “Kikinda”.

Jovana Kojić, Foto: Privatna arhiva
Jovana Kojić, Foto: Privatna arhiva

Boreći se protiv suza, u ime košarkašica, o turniru i nastradaj Jovani, biranim rečima govorila je Gordana Cvetković, kapiten prve ekipe:

-Godinu dana prošlo je otkako Jovana više nije s nama. Nismo je zaboravile. Nikada i nećemo njene sjajne partije na bekovskoj poziciji, osmehe, ali i glas. Pesmom nas je uveseljavala na putovanjima i treninzima. Pred njom je bila mladost. Spremala se za maturu i fakultet, radovala predstojećoj proslavi 19.rođendana... Bila je velii borac- ispričala je ona.

Mirjana Milanović, Gordana Cvetković, Foto: Saša Urošev
Mirjana Milanović, Gordana Cvetković, Foto: Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track