GRCI VREĐAJU ĐORĐEVIĆA: Bio si veliki košarkaš, ali kao trener si nula!
Foto: Profimedia

Nisu zadovoljni učinkom Aleksandra Đorđevića

GRCI VREĐAJU ĐORĐEVIĆA: Bio si veliki košarkaš, ali kao trener si nula!

Košarka -

Mediji u Atini ne prestaju da omalovažavaju učinak Aleksandra Đorđevića, a najviše mu zameraju što je za velike pare u klub doveo nikakvog Sašu Pavlovića

Aleksandar Đorđević je u fazi pakovanja, napušta Atinu neobavljena posla. Selektor košarkaša Srbije dobio je otkaz u Panatinaikosu, a posle eliminacije iz top 8 faze Evrolige grčki mediji ne prestaju da ga omalovažavaju.Srpskom treneru bio je kovertiran otkaz još u top 16 fazi posle drugog poraza od Crvene zvezde, ali je dobio drugu šansu da izvuče ekipu iz serije loših rezultata. Atinski novinari Đorđeviću najviše zameraju loše odrađen prelazni rok, a tu apostrofiraju Sašu Pavlovića, kog nazivaju najvećim promašajem s obzirom na platu koju prima, dok je dovođenje Ognjena Kuzmića bio, kako kažu, totalni gubitak.Dalje, Đorđeviću se zamera to što nije razvijao grčke mlade košarkaše Papajanisa i Haralampulosa, koji su pod njegovim nadzorom navodno samo stagnirali umesto da napreduju. Grci idu toliko daleko da Saleta Đorđevića porede s hrvatskim trenerom Željkom Pavlićevićem, koji nosi neslavnu titulu „najgoreg trenera u istoriji Panatinaikosa“. Pišu da su Saletovi treninzi bili bezlični, da mu je košarka ličila na onu u školi, da je njegova taktika u Evroligi bila lako čitana. Takođe, navode da je bio nadobudan i drzak u odnosu s novinarima. Navode i da je bio veliki igrač, ali da je kao trener prilično tanak.A Đorđevića je u gubitničkoj noći potcenio i gazda kluba Dimitris Janakopulos, koji je ušao u svlačionicu Kuće Laboral i lično čestitao treneru Velimiru Perasoviću.- Želim vam sve najbolje na fajnal-foru. U mojim očima vi ste najbolji tim Evrolige - rekao je Grk, a njegove reči iz svlačionice španskog kluba otkrivaju grčki mediji.

Perasović zna kako je ĐorđevićuHRVATU ŽAO SRBINAKuća Laboral razbila je Panatinaikos u poslednjoj četvrtini, a trener španskog tima Hrvat Velimir Perasović kaže da mu je žao što je Saša Đorđević isto to veče dobio otkaz.- Rastužila me ta vest, ali takav je naš posao. Saša je izuzetno korektan i odličan trener. Očigledno da je učešće na fajnal-foru bio uslov čelnih ljudi kluba i ispada da smo mu mi presudili. Ako ne pobeđuješ, izgoriš. Tako se to radi u klubovima u kojima se postavljaju visoki ciljevi - kazao je za Perasović za T-portal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track