HAOS U KAĆU: Košarkaški trener pretukao dete, potom dobio batine od dečakovog oca
Foto: Dado Đilas

Posao za policiju

HAOS U KAĆU: Košarkaški trener pretukao dete, potom dobio batine od dečakovog oca

Košarka -
Trineastogodišnji učenik sedmog razreda OŠ "Đura Jakšić" zadobio je nekoliko udaraca po glavi i u stomak, od kojih i danas trpi bolove

Roditelji maloletnog M. K., iz Kaća, optužuju sugrađanina i košarkaškog trenera Stevu M. da ga je povredio u fiskulturnoj sali, zbog čega je dečak tri dana proveo u bolničkoj postelji, pišu Novosti. Trineastogodišnji učenik sedmog razreda OŠ "Đura Jakšić" zadobio je nekoliko udaraca po glavi i u stomak, od kojih i danas trpi bolove. Dečakov otac Milan K. se, saznavši šta se dogodilo, pesnicama obračunao sa trenerom, zbog čega obojici mogu da uslede prekršajne prijave.

Trinaestogodišnjak je napadnut naočigled drugara, sa kojima je na jednom kraju fiskulturne sale igrao fudbal. Udarci su, kako kaže njegov otac, usledili kada je trenera pogodila lopta, koju je dečak šutnuo u njegovom pravcu.

"Sve je bila slučajnost i moj sin nije imao nameru da ga pogodi", tvrdi dečakov otac.

"Košarkaški trener je prethodno terao decu, među kojima je bio i moj sin na slobodnoj strani terena.

Po onome što je ispričao trinaestogodišnjak i njegovi drugovi, nekome od njih je ispala lopta, a trener ju je vratio prema dečacima. Dokotrljala se do M. K. i on je sa udaljenosti od desetak metara šutnuo u pravcu trenera, ali bez namere da ga pogodi.

"Ovaj se tada obrušio na mog sina", prepričava dečakov otac šta se dalje dešavalo.

"Prvo je dobio udarac u glavu, a zatim još nekoliko. Seća se da ga je udario i u stomak. Sve se desilo veoma brzo, a deca koja u izdvojenom delu treniraju džudo nisu stigla da reaguju. U lekarskom izveštaju iz bolnice navedeno je da moj sin ima vidne povrede glave, ramena i stomaka. Po izlasku iz bolnice, nije mogao da ide na nastavu."

Jedan od dečakovih drugova, uplašen prizorom, pozvao je njegovog oca i rekao mu šta se dogodilo. Po njegovom kazivanju, otac je odmah došao bez namere da se tuče, ali je uzvratio kada ga je trener udario.

Kurir sport / Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track