IZ ZVEZDE PORUČUJU: Ne odričemo se F4!
Foto: Fonet

Traže svoju šansu protiv ruske armije

IZ ZVEZDE PORUČUJU: Ne odričemo se F4!

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa pokušati da iznenadi moskovski CSKA u prvom meču četvrtfinala Evrolige.

Crveno-beli su doputovali danas u Moskvu, bez bolesnog Marka Gudurića, gde ih sa jednim od favorita za osvajanje trofeja u naredna četiri dana očekuju dve utakmice, prva već sutra.

"Kroz zadovoljstvo možemo da se setimo kako smo došli do ovoga kroz 26 mečeva. Idemo u goste timu koji je u dobroj poziciji, svake godine ima ambiciju da postane prvak Evrope, a i ove igraju odlično. Naše je da odigramo na najboljem mogućem nivou, da pružimo sve od sebe i vidimo šta nam to doneti", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Kapiten Luka Mitrović ističe da "očekuje još jedno u nizu paklenih gostovanja protiv tima svetske klase".

"Imamo priliku da pokažemo koliko možemo u ovom trenutku protiv možda i najbolje ekipe u Evropi. CSKA je popunjen na svakoj poziciji sa dva igrača svetske i evropske klase. Ne treba ih gledati po indiviudalnom kvalitetu, imaju najvecu snagu kao tim, ali ako već moram da izdvojim nekog, to su Miloš Teodosic i Nando De Kolo", naveo je Mitrović.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Mitrović je dodao da su crveno-beli davno ispunili osnovni cilj, dok CSKA ima imperativ.

"Potpuno rasterećeno čekamo ovo cetvrtfinale, ali daleko od toga da se odričemo borbe i šanse za plasman među četiri najbolja kluba Evrope", poručio je oporavljeni Mitrović.

Prema rečima Stefana Jovića utakmice sa CSKA u četvrtfinalu Evrolige su nagrada za sve uspehe ove sezone.

"Imali smo dosta uspona i padova ove sezone u Evroligi, ali kao nagrada za dobar i naporan rad, stigao je plasman u četvrtfinale. Igramo protiv najbolje ekipe u Evropi u ovom trenutku, ali šta je tu je. Nemamo razloga za preveliki pritisak, probaćemo da ih iznenadimo", zaključio je Jović.

Prva utakmica između CSKA i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati u moskovskoj areni "Megasport".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track