JUNAK NA JUNAKA: Pobeda Partizanu donosi drugo mesto

OKRŠAJ Domaćin čvrsto rešio da pobedi Crvenu zvezdu

JUNAK NA JUNAKA: Pobeda Partizanu donosi drugo mesto

Košarka -
Vujošević tvrdi da će biti mnogo adrenalina, Radonjić uzvratio da ni crveno-beli neće biti manje motivisani

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigraće večeras u hali Pionir od 19 časova „večiti derbi“ u okviru 23. kola regionalne ABA lige.Samo osam dana od susreta u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, kad su crveno-beli slavili u Nišu, ljuti beogradski rivali sastaju se ponovo.Trener domaće ekipe Duško Vujošević poručuje:- Svaka utakmica s Crvenom zvezdom nosi visok stepen značaja, bez obzira na situaciju na tabeli. Ona samo još dodatno povećava strast, tenziju, adrenalin. Voleo bih da se ova utakmica dobije, ne znajući koje druge posledice ta pobeda nosi, osim radosti što se dobio veliki protivnik.Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže:- Realno je reći da će Partizan biti veoma motivisan zbog činjenice da se igra derbi, zbog toga što smo ih već dva puta pobedili ove sezone, ali i zbog toga što utakmica za njih nosi rezultatski značaj. Naravno, mi ćemo odgovoriti identičnom motivacijom. Derbi uvek ima poseban karakter i nadam se da ćemo odigrati još jedan dobar meč i obradovati naše navijače.Partizan će igrati bez povređenog Ede Murića, a Crvena zvezda bez Branka Lazića.

Naporna nedeljaBOBI: UMORILA NAS EVROLIGABoban Marjanović je u nedelji iza nas bio drugi najkorisniji igrač Evrolige. Neće se štedeti ni protiv Partizana.- Od našeg poslednjeg duela u Kupu Radivoja Koraća mi smo odigrali još dva meča, tako da je Partizan imao mnogo više vremena za pripremu utakmice. Domaćini su odmorniji, imaće publiku uz sebe - rekao je Marjanović.

Centarska linijaMILUTINOV OBEĆAO BORBUPrvi centar Partizana Nikola Milutinov vodiće veliku borbu s Bobanom Marjanovićem. Posle odlaska Ðorđa Gagića, crno-beli na poziciji „petice“ imaju samo novajliju iz Novog Sada Božu Ðumića.- Želimo da nastavimo pobednički niz u ABA ligi. Za to je neophodna velika borbenost i angažovanje u odbrani i napadu. Očekuje nas teška utakmica - jasan je Milutinov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track