KALINIĆ: Žao mi je što sam napustio Zvezdu
Foto: Dado Đilas

Novi igrač Fenera

KALINIĆ: Žao mi je što sam napustio Zvezdu

Košarka -
Žao mi je što nećemo nastaviti tu neku dobru priču započetu prošle godine, ali dobro sad, tako je to - Nikola Kalinić

Srpski košarkaš Nikola Kalinić rekao je danas da mu je žao što će napustiti Crvenu zvezdu, ali da je prelazak u Fenerbahče korak napred u njegovoj karijeri.

"Žao mi je što nećemo nastaviti tu neku dobru priču započetu prošle godine, ali dobro sad, tako je to", rekao je Kalinić grupi srpskih izveštača sa priprema reprezentacije Srbije u Kranjskoj Gori.

Crvena zvezda je ranije saopštila da je prihvatila ponudu turskog kluba od milion evra za srpskog reprezentativca. Ostalo je još da Kalinić prođe lekarske preglede i potpiše ugovor sa turskim klubom.

"Ostali su lekarski pregledi. Dogovoriću se sa selektorom kada će to biti, da li posle dve pripremne utakmice u Sloveniji ili turnira u Francuskoj", objasnio je Kalinić.

On će sa Fenerbahčeom u prvoj fazi Evrolige igrati, između ostalih, upravo protiv Crvene zvezde, u koju je došao pred početak prošle sezone iz Radničkog iz Kragujevca.

"Na jesen se ponovo vidimo", kratko je poručio Kalinić.

On je dodao da mu je žao zbog odlaska, jer se konačno navikao na novu sredinu.

"Naravno da mi je žao, konačno sam se navikao na Beograd, Pionir, saigrače, navijače... Dobro, ako se sve završi kako treba, idem u veću sredinu, viši stepen u karijeri", kazao je Kalinić.

Kada je reč o pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo, Kalinić je rekao da je dosadašnji utisak veoma dobar.

"Treniramo jako, kako i dolikuje reprezentaciji Srbije. Trebalo bi da krene malo lakši deo priprema, sa više utakmica, taktičkih stvari, bez toliko trčanja. Ali, ne opuštamo se", poručio je krilni košarkaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track