KAPITEN ŠPANIJE: Srbija je opasna, ali nismo slabiji!
Foto: Profimedia

Poštuje rivala, ali veruje u svoj tim

KAPITEN ŠPANIJE: Srbija je opasna, ali nismo slabiji!

Košarka -
Srbija je ekipa koja je dobro popunjena na svim pozicijama i moramo na sve igrače da obratimo pažnju - rekao je Rejes

BERLIN - Kapiten košarkaške reprezentacije Španije Felipe Rejes rekao je danas da je prvi rival na prvenstvu Evrope selekcija Srbije jedan od glavnih kandidata za osvajanje medalje.

"Mnogi misle da više nismo favoriti, nakon što je dosta igrača otkazalo učesće na turniru. Nas to ne zanima, znamo da imamo kvalitetan tim i borićemo se do kraja. Naporno smo trenirali da bismo došli do ovde", rekao je Rejes novinarima u Berlinu.

Krilni centar šampiona Evrope Reala istakao je da veoma respektuje košarkaše Srbije.

"Srbija je ekipa koja je dobro popunjena na svim pozicijama i moramo na sve igrače da obratimo pažnju. Oni su jedan od favorita i veoma su opasni. Ipak, ne mislim da je Španija slabija od Srbije", poručio je Rejes.

On je naglasio da je svima u ekipi teško pala prošlogodišnja eliminacija od Francuske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva na domaćem terenu.

"Zaboleo nas je neuspeh na prošlom šampionatu, a ove godine želimo da ostvarimo bolje rezultate. Neće biti lako jer se nadmećemo na najvišem nivou i ne smemo da se opuštamo", zaključio je Rejes. Utakmica između Srbije i Španije u prvom kolu B grupe EP igra se sutra od 18 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track