ZVEZDA MOŽE DA BIRA: Pobeda vodi na Galatu, Barsu, Real i Makabi, poraz na CSKA, Olimpijakos i Fener
Foto: Dado Djilas

Crveno-beli završavaju prvu fazu Evrolige

ZVEZDA MOŽE DA BIRA: Pobeda vodi na Galatu, Barsu, Real i Makabi, poraz na CSKA, Olimpijakos i Fener

Košarka -
Crveno-beli večeras pred praznim tribinama Pionira dočekuju Laboral Kuću i pobedom žele da osiguraju drugo mesto u grupi

Košarkaši Crvene zvezde danas (19.00, Sport klub) u poslednjem 10. kolu Evrolige dočekuju Laboral Kuću u Pioniru bez publike, u duelu koji odlučuje ko će sa druge pozicije u Top 16.

U zavisnosti od pobede ili poraza, crveno-beli će biti smešteni u jednu od dve grupe u Top 16 fazi.

Trenutna situacija je sledeća:

U slučaju pobede Crvene zvezde: Sigurni rivali crveno-belima u grupi E bili bi Real, Makabi, Panatinaikos i Galatasaraj. Barseloni je potrebna pobeda na Bajernom kod kuće da uđe u ovu grupu kao pobednik grupe C. Iz grupe B ulaze Alba ili Unikaha. Pobeda Albe nad Cedevitom vodi je u grupu F, u suprotnom će upasti Unikaha. Poslednji rival stiže iz grupe A gde su moguća tri imena: Uniks, Žalgiris ili Nižnji.

U slučaju poraza Crvene zvezde: Sigurni rivali crveno-belima u grupi F bili bi CSKA, Olimpijakos, Efes, Armani, najverovatnije Fenerbahče, a ostaju dileme Alba ili Unikaha, odnosno Uniks, Nižnji ili Žalgiris.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić izjavio je da su igrači maksimalno motivisani bez obzira na to što neće imati podršku Delija.Bez kalkulacija- Publika pomaže mladim igračima, fantastičnom podrškom davali su impuls da prikažemo maksimum na terenu. Sada će njihovo odsustvo pokušati da iskoriste košarkaši Laboral Kuće. Neće biti uz nas na tribinama, ali hoće srcem - rekao je Radonjić i dodao:- Ovo je borba za drugo mesto u našoj grupi i moji igrači su maksimalno motivisani pred današnji duel. Hoćemo da uspeh i plasman u Top 16 nadogradimo osvajanjem drugog mesta. Ne gledamo šta će to dalje doneti, ne kalkulišemo jer su razlike u timovima minimalne. Svi su zdravi i spremni, cilj je da pokažemo da i u ovim uslovima možemo da pobedimo. Naša filozofija je pobeda, motivacija je visoka, iako je odsustvo publike hendikep.Trener Laboral Kuće Ibon Navaro svestan je da njihova prednost može da bude upravo prazan Pionir.Zvezda je tim- Zvezda igra kao pravi tim, svi igrači daju doprinos svojim ulogama. Imaju odličnu timsku odbranu i posvećeni su timu. Pobedili su nas sa 20 razlike u Španiji, pa će igranje u praznoj hali u Beogradu biti prednost za nas - istakao je Navaro.

Dejan Radonjić
Dejan Radonjić

Čekaju odlukuUPUTILI ŽALBU EVROLIGICrvena zvezda je zvanično uputila žalbu na sankcije Evrolige, koja je podržala predlog da se ceo prihod od novčane kazne uplati na račun porodice Marka Ivkovića, navijača ubijenog u Istanbulu. Ipak, čeka se zvanična i konačna odluka. Zvezda je kažnjena utakmicom bez publike i sa 50.000 evra posle nereda pred meč sa Galatasarajem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track