KOŠARKAŠICE IGRAJU ZA PRVI TROFEJ: Očekivanja trenera učesnika Kupa Milan Ciga Vasojević
Foto: Kosarka24.rs

KOŠARKAŠICE IGRAJU ZA PRVI TROFEJ: Očekivanja trenera učesnika Kupa Milan Ciga Vasojević

Košarka -

U subotu u Novom Sadu, u velikoj dvorani SPC "Vojvodina" počinje finalni turnir Kupa "Milan Ciga Vasojević", na kome učestvuju četiri ekipe – Radivoj Korać, Crvena zvezda, Partizan i Vršac.

U polufinalu Kupa u subotu od 16.00 sati sastaće se Crvena zvezda – Partizan, a od 18.00 časova Radivoj Korać – Vršac. Finale je na programu u nedelju 12. marta sa početkom u 16.00 sati.

Miloš Pavlović, trener ŽKK Radivoj Korać

– Kup će ove godine biti izuzetno interesantan, jer su sve četiri ekipe učesnice kroz ligu pokazale da svako može svakog da pobedi. Partizan se pojačao sa tri igračice, mi sa dve, Zvezda i Vršac sa po jednom, što dovoljno govori o ambicijama svih timova. Neće biti laganih mečeva, nema favorita, svi imaju šansu sa trijumfuju… U polufinalu nas čeka težak posao. Protiv Vršca smo u ligi odigrali dve jako neizvesne utakmice i skor je 1-1. Očekuje nas sigurno teška utakmica i samo sa maksimalnim pristupom i fokusom možemo u finale, a ništa manje i ne očekujem od svog tima.

Dragan Vuković, trener KKŽ Crvena zvezda

- U finalnom delu kupa su se našle naše četiri najbolje ekipe u ovoj sezoni, što i tabela pokazuje. U ovakvom sistemu takmičenja nema apsolutnog favorita i svi imaju svoju šansu! Kup je vrlo specifično takmičenje, gde je u jednoj utakmici sve moguće. Iako smo pobedili Partizan u sve tri ovosezonske utakmice, čeka nas potpuno novi tim. U poslednjem prelaznom roku Partizan se jako pojačao sa tri iskusne i kvalitetne igračice. Mi ćemo se suprotstaviti takvom Partizanu u istom sastavu, računamo na našu mladost i energiju.

Bojan Ivanović, trener KŽK Partizan 1953– Sam po sebi, Kup je specifično takmičenje, s obzirom na neutralan teren, gde favoriti često ostanu praznih ruku. Na ovogodišnjem Kupu imaćemo dve odlične utakmice polufinala, gde će odlučivati jaka odbrana i koncentracija tokom svih 40 minuta. Sve četiri ekipe imaju isti cilj, motiv i želja sigurno neće nedostajati… Bez obzira što je Crvena Zvezda prošlogodišnji osvajač Kupa, a Radivoj Korać aktuelni prvak države, po meni sve ekipe imaju podjednake šanse da u nedelju podignu trofej. Što se našeg polufinalnog meča protiv Zvezde tiče, daćemo poslednji atom snage i energije da ih nadigramo i nadmudrimo na terenu i izađemo kao pobednici. Pozivamo sve ljubitelje košarke da svojim prisustvom uveličaju praznik ženske košarke u Novom Sadu, a sve navijače Partizana da nam podrškom i bodrenjem pomognu na putu ka trofeju.

Danijela Rizvić, trener ŽKK Vršac

– Kada je reč o Ženskom košarkaškom klubu Vršac, mi smo već ostvarili fenomenalan rezultat samim plasmanom među četiri najbolje ekipe u državi. Kup je specifično takmičenje i sve je moguće, a mi idemo u Novi Sad rasterećeni, bez ikakvog pritiska i spremni za nove izazove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track