Košarkašice Pokreta Marine Maljković odigrale prvu utakmicu
Foto: Pokret

Istorijski momenat

Košarkašice Pokreta Marine Maljković odigrale prvu utakmicu

Košarka -

Posle šest meseci vrednog treniranja, polaznice „Pokreta za žensku košarku Marina Maljković“, odigrale su svoju prvu utakmicu, a za protivnice su imale svoje drage vršnjakinje iz Novog Pazara iz ŽKK Stari Ras.

1 / 7 Foto: Pokret

Na utakmici odigranoj u dvorani „Vizura sport“ u Zemunu rezultat nije bio u prvom planu, tako da se poeni nisu brojali. Cilj je bio da se deca pre svega igraju i uživaju u košarkaškoj igri i lepoti ovog sporta, ali i da pokažu sve ono što su naučile u prethodnom periodu. Meč su na kraju odigrale sve prisutne polaznice škole košarke, što u zbiru sa dvadesetak igračica iz ŽKK "Stari Ras" daje gotovo 100 devojčica u jednoj košarkaškoj utakmici, što je verovatno i rekordan broj.

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković je uprkos brojnim obavezama u reprezentaciji i novom klubu Galatasaraju, pokrenula inicijativu da devojčice koje pohađaju njenu besplatnu školu košarke pokažu šta su naučile u prethodnih pola godine i odigraju prvu košarkašku utakmicu.

-Ponosna sam što je ovaj događaj uspeo i što smo organizovale prvu utakmicu za ove devojčice koje su proteklih šest meseci učile šta je košarka i od kojih se većina zaljubila u ovaj sport. Vrlo sam zahvalna i ŽKK Stari Ras što su došli iz Novog Pazara da uveličaju ovaj događaj - poručila je Maljkovićeva.

Kao iznenađenje za sve učesnice ovog događaja, meč je posetila i proslavljena reprezentativka Srbije, Dajana Butulija, koja je podelila nebrojeno autograma i sa velikim zadovoljstvom pozirala za fotografije sa svim devojčicama koje su želele da imaju lepu uspomenu sa ovog događaja.

„Pokret za žensku košarku Marina Maljković“ nastaviće da kao i do sada radi na popularizaciji košarke kod devojčica i trudiće se da ih upoznaje sa lepotom ovog sporta, kao i da u svoje polaznice usađuje prave vrednosti, sa ciljem da se bolje razvijaju kako na terenu, tako i van njega. Besplatni časovi košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta nastaviće i dalje da se održavaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track