Košarkašice Srbije igraju sa Letonkama: Operacija Rio može da počne
Foto: Fonet

Evrobasket u Mađarskoj

Košarkašice Srbije igraju sa Letonkama: Operacija Rio može da počne

Košarka -
Atmosfera u reprezentaciji je najbolja do sada, kaže srpska košarkašica Sara Krnjić uoči meča prvog kola šampionata u 16.30 časova

Evropsko prvenstvo može da počne! Srpske košarkašice spremne ulaze u današnji (16.30) meč koji se igra u Mađarskoj u okviru prvog kola C grupe šampionata.Imperativ je pobeda, a krajnji cilj - medalja i overa olimpijske vize za Rio 2016.Centar našeg nacionalnog tima Sara Krnjić optimista je što se tiče rezultata imajući u vidu da su dobro odrađene pripreme pod vođstvom selektora Marine Maljković.Odlične pripreme- Mislim da smo se dobro pripremile u prethodnom periodu. Naporno smo trenirale, kako na Zlatiboru, tako i u Vršcu i u Francuskoj, gde smo odigrale nekoliko jakih pripremnih utakmica i na kraju u Beogradu. Maksimalno smo iskoristile ove pripreme i spremne dočekujemo predstojeći šampionat - rekla je Krnjićeva, a prenosi Sportska centrala.

Ima recept za pobede... Selektor Marina Maljković
Ima recept za pobede... Selektor Marina Maljković

Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu zauzela četvrto mesto, a ovaj šampionat počinje kao jedan od favorita iz senke.Pune energije- Svesne smo svoje uloge na Evropskom prvenstvu. Prošli put nam je izmakla medalja, sada je cilj ogroman. Uložile smo dosta snage i energije i mislim da smo spremne za sve izazove - tvrdi Sara.Atmosfera u reprezentaciji Srbije je na zavidnom nivou, što svakako ohrabruje pred nove izazove.- Atmosfera je najbolja do sada. Od trenutka kada sam se priključila, osećala sam se kao da se nismo ni rastajale posle Svetskog prvenstva u Turskoj. Naša energija je sve bolja. Dobro se znamo, dugo smo zajedno, nas deset igra skoro četiri godine i uvek je sve bolje - zaključila je Sara Krnjić uoči današnjeg meča sa Letonijom na startu EP u Mađarskoj.

Bruka organizatoraDAJANA I DANIJEL U JEDNOM KREVETUKošarkašice Srbije doživele su blagi šok po dolasku u Sombathelj. U oronulom hotelu nije bilo interneta, a u dvokrevetnoj sobi u kojoj je trebalo da budu smeštene Dajana Butulija i Danijel Pejdž bio je samo jedan krevet.- Ovo je skandal, ovo se ne dešava ni na pionirskim prvenstvima. Ne umem ni da objasnim, nikad u svom životu ovo nisam doživela. Sad nam nude trokrevetne sobe umesto dvokrevetnih - rekla je potpredsednica KSS Ana Joković.Košarkašice su u međuvremenu promenile hotel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track