KRALJU NA NOGE: Zvezda umorna, ali željna dokazivanja protiv Reala
Foto: Fonet

Evroliga

KRALJU NA NOGE: Zvezda umorna, ali željna dokazivanja protiv Reala

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća idu na megdan najjačem mogućem rivalu.

Umorni, ali silno motivisani košarkaši Crvene zvezde u četvrtak uveče (20:45) izlaze na megdan najjačem mogućem rivalu, Real Madridu, u meču osmog kola Grupe E TOP 16 faze Evrolige.

Utakmica sa "kraljevima" dolazi samo četiri dana posle odbrane trofeja u Kupu Radivoja Koraća. Međutim, trener Dejan Radonjić i njegovi izabranici nemaju nameru da unapred traže alibi.

"Ovim mečom započinjemo drugi krug Top 16 faze. Revanš protiv Reala dolazi u periodu posle završnog turnira Kupa Radivoja Koraća. Nisu samo ta tri meča u Kupu opteretila i potrošila ekipu. Treba reći još jedanput da smo odrigali 42 utakmice u dosadašnjem toku sezone. Ipak, u tom ritmu imamo veliko zadovoljstvo, jer smo ispunili zadatak. Obezbedili smo prvo mesto na tabeli ABA lige, osvojili Kup... Sada se okrećemo onome što nas očekuje, a ima mnogo toga da se uradi", započeo je priču Dejan Radonjić, a zatim dodao:

"Raspored nije lak posle ovog pražnjenja. Posle Reala, očekuje nas Partizan, pa potom i Makabi. Sigurno je da posle ovih opterećenja treba naći rešenje kako da pružimo dobre partije, a i da radimo ono što nam je želja, to je priprema za plej-of ABA lige".

Neizvesno je da li će Branko Lazić biti spreman za duel sa Madriđanima zbog povrede zadobijene na turniru u Nišu.

"Pokušaćemo da pružimo što bolju partiju u Madridu. O Realu razmišljamo objektivno. Igraju sjajno, uz Olimpijakos i CSKA su najviše pokazali u Evroligi ove sezone. Znamo šta nas očekuje, ali dajemo sve od sebe kako bismo izašli iz ovog perioda na najbolji mogući način".

Ipak, jasno je da je umor veliki protivnik Crvene zvezde u ovom trenutku.

"Svi smo živi ljudi. Ponavljam, nije u pitanju samo Kup i ritam konstantnog igranja tri dana zaredom, već je reč o dugom nizu bitnih i teških utakmica. Posle Kupa imamo duel sa najjačim protivnikom, što je možda i dobro. Idemo da odigramo najbolje što možemo. Sportski je radovati se osvajanju prvog trofeja u sezoni, ali smo tu priču završili", zaključio je Dejan Radonjić.

Real je u prvom kolu ove faze savladao Zvezdu u Kombank areni 79:72.

"Očekuje nas mnogo teška utakmica protiv izuzetno kvalitetnog rivala koji je ove sezone jedan od glavnih pretendenata za osvajanje titule šampiona Evrope. Real je u sjajnoj formi, prvi je u grupi sa samo jednim porazom u prvih sedam kola, a nedavno je osvojio i Kup Kralja pošto je u finalu savladao Barselonu. Pred nama je mnogo težak zadatak, ali pokušaćemo da odigramo što bolje", podvukao je Jaka Blažič.

Slovenački bek ima samo reči hvale na sledećeg rivala.

"Tim Reala predstavlja skup izvanrednih profesionalaca, imaju izuzetne individualce, igrače sa NBA iskustvom, a trener Pablo Laso je od njih napravio i sjajan kolektiv. Igrati protiv tako velikog kluba je poseban motiv za svakog igrača i zato se nadam da ćemo se prikazati u što boljem svetlu. Duel sa tako jakim i iskusnim timom je prilika da i mi napredujemo. Siguran sam da ćemo kroz jake utakmice u nastavku TOP 16 faze još više podići nivo naše igre za ono najvažnije što nam predstoji, a to je svakako plej-of ABA lige", jasan je Jaka Blažič.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track