KVALIFIKACIJE ZA EVROBASKET: Srbija protiv Ukrajine, Nemačke i Luksemburga

Žreb

KVALIFIKACIJE ZA EVROBASKET: Srbija protiv Ukrajine, Nemačke i Luksemburga

Košarka -
Pobednici svih devet grupa, kao i najboljih šest drugoplasiranih ekipa plasiraće se na kontinentalni šampionat

Završen je žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo košarkašica 2017. Srbija će igrati u grupi D gde će joj rivali biti Ukrajina, Nemačka i Luksemburg.

Reprezentacije će kvalifikacije igrati tokom klupske sezone u tri navrata, prvi takozvani "prozor" je u novembru 2015., a zatim u februaru i novembru 2016. godine. Umesto sadašnjih 20 ekipa, na Evropskom prvenstvu u Češkoj nastupiće 16 reprezentacije, što znači da će to pravo steći devet pobednika grupa i šest najboljih drugoplasiranih ekipa.

Do šest najboljih drugoplasiranih ekipa dolazi se tako što se u grupama sa po četiri ekipe neće računati rezultati sa četvrtoplasiranim timovima.

Aktuelni šampion Evrope startovaće u kvalifikacijama 21. novembra na domaćem terenu protiv reprezentacije Nemačke. Četiri dana kasnije Srpkinje će gostovati Luksemburgu, i te dve utakmice biće jedine u prvom "prozoru" u novembru ove godine.

Čini se da će najteži posao Srbija imati u februaru 2016. godine kada će dva puta na put, prvo će gostovati Ukrajini 20. februara, zatim i Nemačkoj 24. februara.

Konačno, poslednje dve utakmice Srbija će odigrati u novembru 2016. godine. Prvo će 19. novembra u Srbiju doputovati Luksemburg, a 23. novembra i Ukrajina.

Kurir sport / Kosarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track