LEVICA SE ZALILA: Košarkaši Zvezde slavili osvajanja Kupa
Foto: Sasa Pavlic

LEVICA SE ZALILA: Košarkaši Zvezde slavili osvajanja Kupa

Košarka -
Kapiten Luka Mitrović predvodio feštu pošto je proglašen za najkorisnijeg igrača finala u kom su crveno-beli savladali Megu Leks

Košarkaši Crvene zvezde umeli su da proslave treći uzastopni trijumf u Kupu Radivoja Koraća. Iako su u dramatičnim utakmicama najpre savladali Partizan, a onda u reprizi prošlogodišnjeg finala i Mega Leks, osmostruki osvajači Žućkove levice imali su snage i da zaliju pehar.Slavlje nije potrajalo do duboko u noć, s obzirom na to da su već sutradan morali na trening, ali i zbog toga što ih već u sredu očekuje put u Madrid na meč Top 16 faze Evrolige protiv Reala.Ipak, crveno-beli junaci dali su sebi oduška u jednom beogradskom klubu, a predvodnik na terenu pokazao je da je lider i po pevačkim kvalitetima. Pogodili ste, u pitanju je sjajni Luka Mitrović, koji se prvi latio mikrofona i zapevao pobedničku pesmu.U slavlju i pesmi su mu se pridružili i ostali saigrači, a najinteresantnije je bilo čuti Slovenca Jaku Blažiča i Nemca Majka Cirbesa kako na sav glas pevaju srpske narodnjake.

Po starom umesto proslave uspeha, krenulo prepucavanje finalista RAT NEBOJŠE ČOVIĆA I RAŽNATOVIĆAPredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović osvrnuo se na motivisanost igrača Mega Leksa u finalu.- Bilo je evidentno da su igrači Mega Leksa bili izrazito motivisani, uostalom kao što je to uvek slučaj kad su mečevi sa Zvezdom u pitanju. Voleo bih da ih vidim u istom takvom izdanju i protiv nekih drugih klubova - rekao je Čović.Menadžer Miško Ražnatović, koji je „alfa i omega“ Mege, replicirao je Čoviću preko Tvitera:Stalno pitam igrače Mega Leksa zašto igraju protiv CZ sa samopouzdanjem, a protiv nekih drugih sa strahom. Generacije se menjaju i svi kažu isto. Protiv CZ se osećamo komotno, oni su kao i mi, skoro da i nemaju trofeja.(D. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track