LUKA MITROVIĆ ZA KURIR: Od devojke najdraža čestitka!
Foto: Sasa Pavlic

Intervju, junak Kupa Radivoja Koraća

LUKA MITROVIĆ ZA KURIR: Od devojke najdraža čestitka!

Košarka -
Ovaj trofej ima posebnu težinu jer sam ga osvojio kao kapiten. Iako mi je treći u nizu, sad sam prvi put dao veliki doprinos na terenu

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović još nije napunio 22 godine, a već je sakupio tri trofeja u Kupu Radivoja Koraća.Ipak, kaže da mu je ovaj najdraži jer ga je osvojio kao kapiten crveno-belih i dao veliki doprinos tome da pehar ostane na Kališu.- Pre dve godine sam došao u Zvezdu, a za vreme turnira prošle godine bio sam povređen. Sad sam osvojio trofej s kapitenskom trakom, a drago mi je što će ostati upamćeno da je to treći Zvezdin uspeh u nizu - kaže Mitrović za Kurir.Najlepša čestitka verovatno vam je stigla od vaše devojke, najbolje srpske snouborderke Nine Micić?- Naravno, uvek podržavamo jedno drugo jer kao sportisti znamo koliko je teško napraviti dobar rezultat. Tako se zajedno radujemo njenim i mojim uspesima.Da li ste pokušavali da vozite snoubord?- Ne, i ne nameravam (smeh). Mislim da s ovim mojim nogama to ne bi bilo baš dobro.Koliko će vam ovaj trofej značiti u izazovima u ABA ligi i kasnije u Superligi?- Ovo je svakako veliki podsticaj za nas, a mi se nećemo time zadovoljiti. Ostvarili smo dva cilja, osvojili smo kup i plasirali smo se u Top 16 Evrolige. Međutim, ne želimo da stanemo, prvi sledeći zadatak je polufinale ABA lige. Moramo sad da zaboravimo na ovaj trofej.Pre nešto više od godinu dana doživeli ste povredu, a danas ste MVP finala Kupa, kandidat za najboljeg mladog igrača Evrolige. Koliko je taj put bio težak?- Sreća pa povreda nije trebalo da se sanira operativnim putem. Lakše je bilo vratiti se fizički nego psihički. Ipak, imao sam podršku kluba, a i ljudi koji su bili u sličnoj situaciji. Ne želim da razmišljam o tome, sad gledam samo unapred.

Juniorska EvroligaTURNIR PO MARKU IVKOVIĆUCrvena zvezda od 27. februara do 1. marta po četvrti put uzastopno biće domaćin i organizator Evroliginog kvalifikacionog turnira za juniore. Na Zvezdinu inicijativu, koju je podržala Evroliga, ovaj turnir poneće ime Marka Ivkovića u znak sećanja na navijača Crvene zvezde koji je u ubijen u Istanbulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track