MARINA MALJKOVIĆ OKUPLJA REPREZNETACIJU: Srpske košarkašice počinju pripreme za Eurobasket
Foto: FIBA

Cilj je olimpijska viza

MARINA MALJKOVIĆ OKUPLJA REPREZNETACIJU: Srpske košarkašice počinju pripreme za Eurobasket

Košarka -
Selektor Srbije Marina Maljković očekuje nastavak sjajne serije na velikim takmičenjima i nada se odlasku u Rio de Žaneiro

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u ponedeljak će se okupiti i započeti pripreme za Evropski šampionat koji će se u junu održati u Mađarskoj i Rumuniji.

Srpski tim predvođen selektorkom Marinom Maljković ostvario je izvanredne rezultate na prethodna dva takmičenja, pa postoji velika želja da se u istom ritmu nastavi i na ovogodišnjem Evrobasketu.

"Još jedno leto i još jedno veliko takmičenje. Prethodna dva su nam ostala u lepom sećanju, ali da bi nastavile seriju pre svega dobrih rezultata moramo da budemo pametne, snažne, uigrane, brze, izdržljive i mudre. Očekuje nas mesec i po dana vrednog i napornog rada, koji bi trebalo da kao proizvod donese kvalitet igre po kome smo već postale prepoznatljive", kaže srpska selektorka Marina Maljković.

Pripreme započinje 14 igračica: Tamara Radočaj, Aleksandra Crvendakić, Kristina Topuzović, Nevena Jovanović, Sanja Mandić, Danijel Pejdž, Jefimija Karakasević, Saša Čađo, Aleksandra Stanaćev, Milica Dabović, Dajana Butulija, Ana Dabović, Biljana Stjepanović i Jovana Vukoje.

Zbog klupskih obaveza pripremama će se kasnije priključiti Sara Krnjić, Tijana Ajduković, Jelena Milovanović i Jelena Maksimović.

Stručni štab čine - selektorka Marina Maljković, treneri Dragan Ratković, Bojan Janković, Miloš Pađen i Miloš Pavlović, skauti Bogdan Bulj i Miloš Petković, lekar Đorđe Jelić, fizioterapeuti Branko Stojnić i Marko Salatić i tim-menadžer Jadranka Trkulja.

Reprezentacija u ponedeljak putuje na Zlatibor gde će raditi dve nedelje i gde će odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa protiv selekcije Crne Gore. 13. maja naše košarkašice putuju u Lion gde će učestvovati na turniru zajedno sa domaćinom Francuskom, Slovačkom i Velikom Britanijom. Preostalo vreme do šampionata, srpski nacionalni tim provešće u Beogradu i Vršcu, gde će za protivnike u prijateljskim duelima imati Australiju, Kinu i Grčku.

"Evropsko prvenstvo ima dodatnu težinu pošto predstavlja kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Svesne smo očekivanja nacije posle rezultata koje smo ostvarile. Kao i uvek, daćemo sve od sebe i takav pristup nam je u prethodnim godinama uvek donosio nešto dobro. Grupa je teška, očekuje nas velika borba, ali verujemo u naše snove", istakla je Maljkovićeva.

Eurobasket 2015. biće održan u Mađarskoj i Rumuniji od 11. do 28. juna, a Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track