MICOV: Ekipa je bila malo uplašena, ali bilo je dobro u Areni
Foto: Tanjug

Zadovoljni pobedom

MICOV: Ekipa je bila malo uplašena, ali bilo je dobro u Areni

Košarka -
Osećali smo pritisak pred dolazak u Beograd, bilo je teško pratiti situaciju kroz medije, ekipa je bila pomalo uplašena, ali ja, (Zoran) Erceg i Aleks (Marić) smo im rekli da mogu da budu opušteni, da nema šta da se dogodi, rekao je Micov

BEOGRAD - Košarkaš Galatasaraja Vladimir Micov rekao je da je njegova ekipa bila pomalo uplašena zbog dolaska u Beograd na duel sa Crvenom zvezdom, ali da je atmosfera večeras bila dobra i da se nada da će tako biti i u Istanbulu.

"Utakmica je odigrana u dobroj atmosferi, nije bilo incidenata, što je najvažnije. Osećali smo pritisak pred dolazak u Beograd, bilo je teško pratiti situaciju kroz medije, ekipa je bila pomalo uplašena, ali ja, (Zoran) Erceg i Aleks (Marić) smo im rekli da mogu da budu opušteni, da nema šta da se dogodi", rekao je Micov novinarima posle utakmice.

Galatasaraj je večeras u Beogradskoj areni pobedio Crvenu zvezdu sa 74:65, u utakmici trećeg kola Grupe E Top 16 faze Evrolige. Utakmica je odigrana pod velikim obezbeđenjem zbog napete atmosfere između dva kluba posle ubistva navijača Zvezde uoči utakmice u Istanbulu 21. novembra. Micov je rekao da je Galatasaraj večeras u Areni odigrao najbolju utakmicu u sezoni.

"Ovo je bila otvorena utakmica, zaustavili smo Zvezdin skok i kontru, što je njihovo najjače oružje, a na kraju smo uspeli da iskoristimo njihov pad u igri i zasluženo smo došli do pobede. To je bila naša najbolja utakmica do sada. Dobro smo pratili instrukcije trenera", rekao je on i dodao da ne zamera navijačima što su ga vređali sa tribina.

Micov veruje da će i u Istanbulu biti dobra organizacija utakmica.

"Najbitnije je da se ne ponove scene iz Istanbula kada je Zvezda prvi put gostovala", rekao je on i dodao da se ambicije kluba nisu promenile, da je cilj i dalje plasman na "fajnal for", ali da se "pola ekipe promenilo".

"Idemo korak po korak, ovo je veliki uspeh, pobedili smo Crvenu zvezdu u Beogradu", rekao je Micov.

Košarkaš Galatasaraja Aleks Marić rekao je da je njegova ekipa ostvarila važnu pobedu i da mu je drago što nije bilo incidentata u Beogradskoj areni.

"Drago mi je što su navijači bili korektni i što su podržavali svoju ekipu. Svi znaju da nemile scene u Istanbulu nisu bile do nas igrača, to svi znaju. Mi smo profesionalci i moramo tako da se ponašamo", rekao je on.

Na pitanje kako je savetovao saigrače da igraju, pošto je za Partizan već igrao protiv Zvezde, Marić je rekao da im je samo rekao da budu koncentrisani i opušteni.

"Ovo smo dobili na iskustvo i drago mi je što smo napravili iskorak ka ostvarenju naših ciljeva", rekao je Marić.

Košarkaš Galatasaraja Zoran Erceg rekao je da je Zvezda i pored sva tri poraza ostala u trci za četvrto mesto.

"U padu su forme, ali imaju 12 dobrih igrača u rotaciji i mislim da će izaći iz ove situacije. Ima još mnogo utakmica, nemaju teške protivnike, kako su oni doživeli pad, tako može i neko drugi. Imaju realne šanse da se plasiraju među osam najboljih, mnogo ekipa se bori za to", rekao je Erceg.

"Uvek je velika borba u ovoj fazi Evrolige. Lepo je izaći pred punu Arenu. Ovo je značajna i teška pobeda, spustili smo ih na 59 poena na domaćem terenu, što je mnogo teško", dodao je on.

Erceg je izrazio uverenje da ni u Istanbulu neće biti incidenata i osvrnuo se na uvrede navijača Zvezde.

"Osećaju gnev, možda sam im upao u oko onom "trojkom" u Istanbulu. Ja sam košarkaš, ja samo radim svoj posao", rekao je Erceg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track