MISLI NA MARINU MALJKOVIĆ: Francuski košarkaš prokomentarisao vest da žena vodi Sparse
Foto: Dragan Kadić Kurir

Reakcija

MISLI NA MARINU MALJKOVIĆ: Francuski košarkaš prokomentarisao vest da žena vodi Sparse

Košarka -
Frederik Forte je napomenuo da uz Rebeku Hemon ima još žena sposobnih da u NBA rade kao treneri

Rebeka Hemon ispisuje novu stranicu u istoriji košarkaške NBA lige, pošto je prva žena trener u Letnjoj NBA ligi u Las Vegasu u kojoj predvodi San Antonio.

Asistentkinja Grega Popovića, prošle jeseni se prvi put okušala kao trener, a posle uloge asistenta sada ide korak dalje.

Odluku Sparsa na društenem mrežama je prokomentarisao i legendarni francuski košarkaš Frederik Forte, koji je pomenuo i aktuelnu evropsku šampionku selektorku Srbije Marinu Maljković, koja je i trener Liona.

"Mogli bi da mislite i o Marini Maljković", napisao je Forte u komentaru.

Tridesetosmogodišnja Hemon, koja uz američko poseduje i državljanstvo Rusije, dugi niz godina nastupala je u profesionalnoj američkoj košarkaškoj ligi za žene (WNBA), 14. avgusta okončala je igračku karijeru.Inače, Beki Hemon, koja je igrala za San Antonio Starse, ali i nekoliko evropskih timova imenovana je među 15 najboljih igračica svih vremena, a nalazi se i na sedmom mestu liste najboljih strelaca u WNBA sa 5.809 pogodaka, na četvrtom mestu po asistencijama (1.687) i na šestoj poziciji večne liste po broju odigranih mečeva (445).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track