MISLI O EUROBASKETU, A MAŠTA O IGRAMA: Marina Maljković sanja Rio de Žaneiro
Foto: Fonet

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije

MISLI O EUROBASKETU, A MAŠTA O IGRAMA: Marina Maljković sanja Rio de Žaneiro

Košarka -
Selektor Srbije svesna i težine i značaja zadatka na turniru u Mađarskoj i Rumuniji

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas da sanja da njen tim izbori plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Pred nama su velika iskušenja na Evropskom šampionatu, koje ove godine ima i dodatnu težinu pošto predstavlja kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. To je naš san, a da bi se on ostvario potrebno je da vredno radimo i spremne dočekamo prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji", rekla je Maljkovićeva.

Ona je dodala da je zadovoljna dosadašnjim tokom priprema na Zlatiboru, koji je drugu godinu zaredom destinacija na kojoj najbolje srpske košarkašice stiču kondiciju i uigravaju se.

"Zlatibor za nas predstavlja tradiciju i nešto što se ne menja u planu rada. Uslovi treniranja su odlični, ljubazni ljudi na sve strane. Imamo sve što nam treba, pa se dolazak na ovu planinu podrazumeva kao obavezan deo priprema", istakla je Maljković.

Reprezentaciju Srbije posetio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i izrazio zadovoljstvo što su košarkašice odabrale baš Zlatibor za pripreme.

On je tom prilikom poželeo mnogo sreće nacionalnom timu na Evropskom šampionatu, koji će od 11. do 28. juna biti održan u Mađarskoj i Rumuniji.

Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track