Nebojša Čović: Zvezda ne može stati na Top 16!
Foto: Zorana Jevtic

Najavio velike ambicije

Nebojša Čović: Zvezda ne može stati na Top 16!

Košarka -
Verovatno neće biti paketa ulaznica, a cena će ostati ista kao u prvoj fazi. Svesni smo stanja u državi, poručio prvi čovek crveno-belih

Istorijski uspeh Crvene zvezde doneo je osmeh na Mali Kalemegdan. Klub koji je do pre tri godine bio pred gašenjem, sada je među 16 najboljih u Evropi.Razgovor s Nebojšom Čovićem, prvim čovekom kluba, počeli smo pitanjem kako je izgledalo jutro posle velikog rezultata za srpski sport uopšte.- Nisam mogao da zaspim do pet ujutro, čestitam igračima i stručnom štabu na odličnim igrama. Ovo je zajednički uspeh svih ljudi koji su bili u klubu i koju su i dalje to od 12. avgusta 2011. godine. Postigli smo sjajan rezultat, ispunili cilj, ali nemamo nameru sada da stanemo. Međutim, više ne postoji da se nešto mora - počeo je priču Čović za Kurir.Ulaznice za Top 16 - nezaobilazna tema.- Verovatno neće biti paketa ulaznica, a cena će najverovatnije ostati ista kao u prvoj fazi Evrolige. Svesni smo stanja u državi, Zvezda deli sudbinu svog naroda. Tako je uvek bilo i biće.

Dogovor kuću gradi... Košarkaši Crvene zvezde
Dogovor kuću gradi... Košarkaši Crvene zvezde

Nameće se i pitanje da li će biti pojačanja pred Top 16 fazu.- Tim koji dobija ne bi trebalo menjati. Sešćemo sa stručnim štabom, razgovaraćemo o tome, ali mi smo ovaj tim projektovali za tekuću sezonu, potpuno svesni koliko i šta može. Vidim, neki pričaju da je ovaj rezultat slučajnost. Nije, ali i da je slučajnost, u Srbiji se slučajnosti dešavaju namerno, na osnovu dobrog plana.Tokom prethodne sezone mnogo navijača je bilo protiv trenera Radonjića, ali je on dobio vašu podršku. Sada svi biranim rečima pričaju o njemu.- Navijači imaju pravo da iznesu svoj stav bio on pozitivan ili negativan. Na upravi je da čuje glas navijača, ali i da samostalno donese odluku. Smatram da je Radonjić izuzetno vredan, stručan i lojalan trener Crvenoj zvezdi i dobro je što on raste zajedno s rezultatima kluba.Prvi čovek Zvezde očekuje da meč u Beogradu protiv Galatasaraja prođe bez ikakvih problema.Mi smo dobri domaćini, a odgovarajući bezbednosni organi Srbije rade svoje posao. Hvala turskoj državi na reakciji, istina malo zakasneloj, koja je usledila nakon što su naši državni organi odreagovali energično i efikasno. Kaznu da igramo bez publike smo odradili, tako da Galatasaraj čekamo pred navijačima - zaključio je Čović.

Traži pomilovanje Turčin čeka odlukuATAMAN BI U BEOGRADNeprimerene izjave posle tragičnog događaja u Istanbulu bile su povod da Ergen Ataman dobije status nepoželjne osobe u Srbiji. Sportski put ponovo navodi trenera Galatasaraja u Beograd već 15. januara, kad gostuju Zvezdi u Areni.Otvoreno je pitanje da li će Ataman moći u prestonicu Srbije. To zavisi od stava državnih organa, a jasno je da turski stručnjak želi u Beograd.- Izjavu sam dao u trenutku kad nisam znao da je nesrećni navijač ubijen, zbog čega sam se naknadno javno izvinio srpskom narodu. Nemamo problem s našim srpskim prijateljima i nadam se da ni oni nemaju s nama. Turska je miroljubiva zemlja, u njoj igra nekoliko priznatih srpskih košarkaša i trenera. Moja želja je da idem u Beograd na utakmicu. Zbog toga odluka o tome da li ću putovati na meč protiv Crvene zvezde ne zavisi samo od mene već samo od inicijative Ministarstva inostranih poslova - rekao je Ataman.Upitali smo i Čovića za stav o dolasku turskog trenera:Nemam više o njemu šta da pričam. Ako država odluči da dođe, neka dođe. Mi ćemo biti dobri domaćini Galatasaraju.

StrategijaVILIJAMSU NOVI UGOVORSvi igrači koji su u prethodne dve godine došli u Crvenu zvezdu sada imaju daleko veću vrednost na evropskom tržištu. Sprema se novost za Markusa Vilijamsa.To je deo dugoročne strategije kluba, baš kao što se svake godine pruža šansa najmanje dvojici ili trojici mladih igrača iz sopstvenog pogona. Vilijams ima ugovor do kraja sezone. Razgovaraćemo o produžetku saradnje - tvrdi Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja