NEMA MILOSTI ZA VEČITE: Nove oštre kazne za Partizan i Zvezdu
Foto: Saša Pavlić

Žestoke kazne za finaliste plej-ofa

NEMA MILOSTI ZA VEČITE: Nove oštre kazne za Partizan i Zvezdu

Košarka -

Košarkaški klub Partizan kažnjen je sa 260.000 dinara zbog izgreda svojih pristalica na prve dve utakmice finala plej-ofa Superlige Srbije protiv Crvene zvezde.

Partizan je sa 160.000 dinara kažnjen "zbog nepristojnog i nesportskog navijanja grupe od nekoliko stotina gledalaca, isticanja uvredljivog transparenta i bacanja petardi i baklji u gledalištu" na prvoj utakmici finala, navodi su u saopštenju Košarkaške lige Srbije. Crno-beli će 100.000 dinara morati da plate zbog nesportskog navijanja, bacanja na teren čvrstih predmeta i dve petarde, kao i paljenja tri baklje u publici tokom druge utakmice finala plej-ofa.

Pored toga, Partizan je kažnjen i sa 24.000 dinara zbog dosuđenje tehničke greške klupi, a kaznu zbog dosudjene tehničke greške zaradio je i Čedomir Vitkovac i moraće da plati 12.000 dinara.

Novčanu kaznu zaradila je u Crvena zvezda, koja će zbog ponašanja svojih pristalica morati da plati 160.000 dinara. Zvezda je kažnjena sa 80.000 dinara zbog nesportskog navijanja gledalaca i bacanje jedne petarde u teren tokom prve utakmice. Istim iznosom Zvezda je kažnjena zbog nesportskog navijanja nekoliko stotina gledalaca, bacanja na teren čvrstih predmeta i dve petarde, kao i paljenja jedne baklje na tribinama. Crveno-beli su, pored toga, kažnjeni sa 12.000 dinara zbog dosudjene tehničke greške klupi, a isti iznos moraće da plati i košaraš Maik Cirbes, takodje, zbog dosudjene tehničke greške. Crvena zvezda posle dve odigrane utakmice finala plej-ofa Superlige Srbije vodi sa 2:0. Naredna utakmica finalne serije, koja se igra na tri pobede, na programu je sutra od 21.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track