Obavljen žreb za Kup Milana Cige Vasojevića

Praznik u Zrenjaninu

Obavljen žreb za Kup Milana Cige Vasojevića

Košarka -
Voljom žreba u četvrtfinalu će se sastati: Partizan - Radnički, Radivoj Korać - Vršac, Vojvodina - Crvena zvezda, Šumadija - Vrbas

Žreb za finalni turnir Kupa Milana Cige Vasojevića za košarkašice održan je u Kući košarke u Beogradu.

Voljom žreba u četvrtfinalu će se sastati:

Partizan - RadničkiRadivoj Korać - Vršac SwisslionVojvodina - Crvena zvezdaŠumadija - Vrbas Medela

U polufinalu se sastaju pobednici mečeva Partizan - Radnički i Radivoj Korać - Vršac Swisslion, odnosno Vojvodina - Crvena zvezda i Šumadija - Vrbas Medela.Zbog mogućnosti da Radivoj Korać majstoricu protiv Medvešćaka u MŽRKL igra narednog utorka došlo je do zamene termina odigravanja utakmica, pa će u sredu na programu biti meč Vojvodina - Crvena zvezda, a Korać će protiv Vršca igrati u četvrtak.

Turnir se održava u Zrenjaninu od srede 4. do nedelje 8. marta, a sve utakmice biće odigrane u Kristalnoj dvorani.

Utakmice se odigravaju u sledećim terminima:

sreda 4. mart17.00 - Partizan - Radnički19.30 - Vojvodina - Crvena zvezda

četvrtak 5. mart17.00 - Šumadija - Vrbas Medela19.30 - Radivoj Korać - Vršac Swisslion

petak 6. mart17.00 - Pobednici duela Partizan/Radnički - Radivoj Korać/Vršac19.30 - Pobednici duela Vojvodina/Crvena zvezda - Šumadija/Vrbas nedelja 8. mart17.00 - Finale (TV Arena sport)

Žrebom je rukovodio tehnički koordinator turnira Boško Adžić, a pomagale su kadetska i juniorska reprezentativka Nevena Vučković i Aleksandra Katanić.

Ceremoniji žreba prisustvovali su Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, potpredsednici KSS zaduženi za žensku košarku, odnosno takmičenje, Ana Joković i Dejan Tomašević, Darko Karan, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine, kao i Đorđe Korać, rođeni brat legendarnog Radivoja, po kome nosi ime branilac trofeja nacionalnog Kupa ŽKK “Radivoj Korać”.

- Mislim da je svim jasno da u poslednje četiri godine posvećujemo istu pažnju muškoj i ženskoj košarci. Obezbedili smo sve uslove našim košarkašicama, što one vraćaju na najbolji način dobrim rezultatima u svim kategorijama. Dokaz naše pažnje je i kandidatura za organizaciju Evropskog prvenstva 2017. godine za seniorke. Ove godine biće donesena odluka, ne znam da li ćemo pobediti, rivali su nam bogatije federacije Češke i Švedske, ali Srbija u svakom slučaju zaslužuje organizaciju nekog velikog takmičenja. Imamo želju da budemo organizatori Evropskog prvesntva za seniore jednog dana ili ako bude potrebe nekog od kontinentalnih kvalifakacionih turnira za Olimpijske igre u Riju. Što se tiče takmičenja u Kupu, imali smo nedavno praznik košarke u Nišu, a nema dileme da će tako biti za desetak dana i u Zrenjaninu - istako je Dragan Đilas , predsednik Košarkaškog saveza Srbije.U ime organizatora finalnog turnira Kupa Milana Cige Vasojevića, medijima se obratio i Darko Karan, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine:

- Uveren sam da će Košarkaški savez Vojvodine i grad Zrenjanin biti dobri domaćini, da će biti što više publike, da ćemo svi uživati u dobroj košarci – rekao je Darko Karan.Završni turnir Kupa, od sezone 2008/09 nosi ime Milana Cige Vasojevića. Do sada su trijumfovali Hemofarm tri puta, Partizan u dva navrata, dok je prošle godine do trofeja stigao Radivoj Korać.

Kurir sport / Košarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track