OBRADOVIĆ: Vredan rad je jedini put do uspeha
Foto: Saša Pavlić

Srpski trener odveo Lokomotivu u četvrtfinale Evrokupa

OBRADOVIĆ: Vredan rad je jedini put do uspeha

Košarka -

Srpski stručnjak Saša Obradović ostvario veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale Evrokupa sa Lokomotivom Kubanj.

Obradović je tako, za tri meseca, u potpunosti preokrenuo situaciju u Lokomotivi, koja je takmičenje u grupi E Top 16 faze Evrokupa, završila kao prva u grupi ispred Gran Kanarije, Fuenlabrade i Mursije i u četvrtfinalu je čeka Zenit iz Sankt Peterburga.

-Ekipa je bila na ivici eliminacije u prvoj fazi. Prošli smo u Top 16 kao četvrti, ali smo uspeli da dođemo do dobre forme i da steknemo prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Uspeh jeste veliki, ali mi ne želimo tu da se zaustavimo. Idemo dalje, da pokušamo da ostvarimo još više. Neće biti lako, Zenit je kvalitetna ekipa koja ima odlične pojedince i vredne radnike. Mi ćemo maksimalno da se spremimo i da pokušamo da napravimo novi korak dalje - rekao je Obradović.

48-godišnji trener smatra da je konkurencija u Evrokupu sada postala vrlo ujednačena.

-Mnogo faktora utiče na to dokle možemo da doguramo. Došli smo do trenutka kada više nema nešto slabijih protivnika. Svi imaju kvalitet i svi ciljaju na titulu pobednika Evrokupa i plasman u Evroligu naredne sezone. Mi smo u prethodnom periodu uspeli da napravimo izvanrednu timsku hemiju. Igrači su vrlo brzo prihvatili moju filozofiju, ja sam se prilagodio njihovim mogućnostima i to funkcioniše dobro. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, pa da vidimo gde to može da nas odvede - kaže Obradović.

Pored Evrokupa, Lokomotiva blista i u VTB ligi gde pod vođstvom srpskog stručnjaka zauzima drugo mesto iza neprikosnovenog CSKA.

-Želja navijača u Krasnodaru je da se ponovo igra Evroliga, ali su isto tako svesni koliko je teško do nje doći. Mi imamo dva puta, kroz Evrokup i VTB ligu i oba su trnovita. U VTB ligi je osnovni cilj da se napravi što bolji plasman u ligaškom delu, kako bi u plej-ofu imali prednost domaćeg terena i pokušali da izbegnemo CSKA do finala. Ima još mnogo da se igra, tek smo ušli u drugi deo sezone. Fokusirani smo uvek na ono prvo što je ispred nas i smatram da samo sa takvim razmišljanjem možemo da idemo ovim ritmom - veruje Obradović.

Obradović je vrlo zadovoljan što su svi u ekipi potpuno podređeni timskom uspehu i dobroj igri.

- U sastavu imamo dosta iskusnih pojedinaca, čiji je kvalitet trebalo pretočiti u timski uspeh. Prihvatili su naporan rad na treninzima, jer su shvatili da je to jedini put do dobrih rezultata. Domaći košarkaši su pokazali veliku predanost, odlično su se snašli u svojim ulogama i pružaju upravo ono što se od njih očekuje. Imamo dobar miks, koji radom konstantno nadograđujemo - objasnio je Obradović.

Prvi susret četvrtfinala Evrokupa sa Zenitom zakazan je za 28. februar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track