PAPRENO: Karte za fajnal-for u Beogradu 200 evra!
Foto: Dado Đilas

Glavni grad Srbije bi će domaćin završnice Evrolige

PAPRENO: Karte za fajnal-for u Beogradu 200 evra!

Košarka -

Ulazak u Arenu na utakmice koje će odlučivati šampiona Evrope 2018. koštaće približno onoliko koliko je bio za prethodna dva fajnal-fora, u Berlinu i Madridu

1 / 5 Foto: Stefan Jokić

Beograd će biti domaćin fajnal-fora Evrolige 2018, koji će našoj zemlji doneti milione evra, ali za prosečnog srpskog ljubitelja košarke realnost je da te mečeve prati na TV!Juče su predsednik Evrolige Đordi Bertomeu i gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisivanjem ugovora ozvaničili početak akcije „Beograd 2018“.

Dolazak 15.000 stranacaKombank arena biće poprište spektakularnih okršaja četiri najbolje ekipe Evrope, a očekuje se dolazak bar 15.000 navijača iz zemalja čiji klubovi izbore učešće na završnom turniru. Svaki od tih klubova dobiće kontingent ulaznica koje će moći da kupe njihove pristalice, a ostatak biće pušten u slobodnu prodaju. Sudeći po cenama koje su važile do sada, ulazak u Arenu za većinu Srba biće ravan naučnoj fantastici.

Potpisali ugovor... Đordi Bertomeu i Siniša Mali
Potpisali ugovor... Đordi Bertomeu i Siniša Mali

Na primer, na dva poslednja fajnal-fora, u Madridu i Berlinu, najjeftiniji paket ulaznica za tribine za taj vikend iznosio je 155 evra, a najskuplji 545. Ne treba očekivati znatnije snižavanje cena za Beograd, pa će prosečan Srbin koji želi da gleda najbolje basketaše Evrope samo za karte morati da izdvoji pola mesečne plate. Spektakl u najaviMeđutim, Beograd i Srbija imaće mnoge benefite i veliki dobitak od fajnal-fora, jer će svaki stranac dnevno u našoj zemlji potrošiti bar 200 evra za hotel, prevoz, hranu i izlaske... Tako dolazimo do podatka da će se samo po tom osnovu u Beograd sliti oko 10 miliona evra.- Ovo je velika stvar za grad, Srbiju i region. Sigurno je da se gradovi ne bore uzalud kako bi bili domaćini fajnal-fora. Ovo je veoma značajno, pre svega iz ekonomskih razloga. Profitiraće cela zemlja i svaka čast ljudima koji su uspeli da obezbede održavanje ovako velikog turnira - kaže najtrofejniji srpski košarkaš i bivši predsednik Partizana Predrag Danilović.

Kurir, 28. septembar
Kurir, 28. septembar

Ekskluziva iz IstanbulaKURIR OVO NAJAVIO PRE MESEC DANANaš list je prvi dobio potvrdu od Đordija Bertomeua da će Beograd biti domaćin spektakularne završnice Evrolige. Pre mesec dana Bertomeu je u Istanbulu rekao za Kurir:- Imamo odličnu komunikaciju s Beogradom. Trenutno mogu da kažem da Beograd ima velike šanse da dobije organizaciju u naredne dve godine.

Lapsus Siniše MalogPARTIZAN OSVOJIO EVROPU 1991.Potpisivanju ugovora u Skupštini grada prisustvovali su Saša Danilović i još neki igrači Partizana koji su 1992. osvojili titulu šampiona Evrope. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je, pominjući tu titulu, napravio lapsus:- Posebno mi je drago što će se četiri najbolja tima sresti u Beogradu posle Istanbula i što su tu neki od članova Partizanove generacije koja je 1991. bila najbolja - rekao je Mali ne primetivši da je pogrešio godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track