PARKER ODUŠEVLJEN SRBINOM: Evo šta as San Antonija kaže o Bobanu Marjanoviću
Foto: San Antonio

Prvi utisak

PARKER ODUŠEVLJEN SRBINOM: Evo šta as San Antonija kaže o Bobanu Marjanoviću

Košarka -
Mnogo je brži nego što sam mislio, već igra naše akcije... Biće od velike koristi za naš tim, rekao je plej Sparsa

Košarkaš San Antonija i francuski reprezentativac Toni Parker oduševljen je srpskim centrom Bobanom Marjanovićem, koji je ovog leta stigao u NBA ligu.

"Bobi Marjanović koji je došao iz Crvene zvezde pravi je monstrum! Čovek je visok 2,22 i ima bolesno velik raspon ruku. Mnogo je brži nego što sam mislio, već igra naše akcije... Biće od velike koristi za naš tim. Tim Dankan će ove sezone igrati samo klasičnu peticu, a njegova zamena biće Marjanović. U svakom slučaju, biće interesantno videti kako će se prilagoditi na NBA ligu koja se dosta razlikuje od Evrolige", izjavio je Parker.Marjanović je bio izuzetno dominantan u Zvezdinom dresu prethodne dve sezone čime je zaslužio odlazak u NBA i jednogodišnji ugovor sa slavnim klubom. Ujedno je uvećao srpsku koloniju i pridružio se Nemanji Bjelici (otišao u Minesotu) i Nikoli Jokiću koji je postao član Denvera.

On je bio MVP ligaškog dela Evrolige i član najuspešnije generacije Zvezde koja je osvojila triplu krunu - Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i prvenstvo Srbije prekinuvši 13-godišnju dominaciju Partizana na domaćoj sceni.

Zbog povrede nije igrao za reprezentaciju Srbije na Evrobasketu u Francuskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track