PARTIZAN: Andrić došao sa čizmom, Božić neće da ga porede sa Duletom i Željkom
Foto: Nebojša Mandić

Crno-beli spremni za start ABA lige

PARTIZAN: Andrić došao sa čizmom, Božić neće da ga porede sa Duletom i Željkom

Košarka -
Ne znam da li će nam trebati mesec, dva ili tri da uđemo u formu, strpljenje je u ovom trenutku najvažnije, rekao je novi trener tima iz Humske
1 / 5 Foto: Nebojša Mandić

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je uoči početka takmičenja u novoj sezoni u ABA ligi da ne može da obeća ništa, osim da će ekipa dati sve od sebe da crno-beli budu na dobrom nivou, ali da je u ovom trenutku strpljenje najvažnje.

"Nova sezona je pred nama, biće jako teško u odnosu na celokupnu situaciju u klubu koja je bila i koja se i dalje rešava. U tim okolnostima pokušavamo da kompletiramo tim, da provedemo mnogo vremena na terenu kako bismo vremenom došli do željene igre i rezultata. Bilo kakva druga obećanja su nemoguća, sem da ćemo dati 100 odsto svojih mogućnosti da to bude na dobrom nivou", rekao je Božić novinarima u hali Pionir.

Partizan je predstavio tim za novu sezonu. Ekipu je tokom leta napustio veliki broj igrača, a u tim su nedavno došli nešto iskusniji Kosta Perović, Čedomir Vitkovac, Andrej Magdevski i Aleksandar Cvetković, kao i 21-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Adin Vrabac. Na predstavljanju je bio i Edo Murić, koji sigurno do početka decembra neće biti u timu zbog povrede, kao i Mihajlo Andrić, koji se pojavio sa ortopedskom čizmom.

"Ne znam da li će nam trebati mesec, dva ili tri da uđemo u formu, strpljenje je u ovom trenutku najvažnije", rekao je Božić.

Božić je na klupi zamenio trofejnog stručnjaka Duška Vujoševića, čiji je bio pomoćnik. Upitan da li oseća teret, bivši kapiten Partizana rekao je da se spremao za tu ulogu.

"Tajming je loš, ali ja sam se spremao i želeo sam da jednog dana budem prvi trener Partizana. I za mene se sve ovo brzo desilo ali iskoristiću svo znanje koje imam u izazovima koji slede. Biće nam teško ali ništa dobro ne dolazi lako i brzo", rekao je Božić.

Upitan da li može još jedan bivši kapiten da postane uspešan trener, kao što je to pošlo za rukom Željku Obradoviću 1992. godine, Božić je rekao da je tek na početku karijere.

"Presrećan sam što sam uopšte u istoj rečenici sa Željkom. Preda mnom je mnogo toga što moram da naučim i sad sam koncentrisan samo na prvi korak, a to je utakmica protiv Metalca", rekao je on.

Košarkaši Partizana igraće sutra od 21 čas u Valjevu protiv Metalca, utakmicu prvog kola Jadranske lige.

"Metalac je prošle godine prijatno iznenadio, igrali su odlično, zadržali kostur tima, a popunili na pozicijama na kojima su mislili da treba. Mi idemo u Valjevo spremni da damo sve od sebe i videćemo za koliko će to biti dovoljno", rekao je Božić.

Upitan da li će u ekipu stići još neko pojačanje, Božić je rekao da će to zavistiti od mogućnosti kluba. On je dodao da želi da pojača stručni štab, ali da po tom pitanju još nema ništa konkretno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track