Partizan i Zvezda ipak ne žele da istupe iz ABA lige
Foto: FoNet

Ništa od gašenja Jadranske lige

Partizan i Zvezda ipak ne žele da istupe iz ABA lige

Košarka -
KSS želi da po svaku cenu ukine takmičenje, ali klubovi iz naše zemlje smatraju da bi to bilo pogubno

Ne propustite...

GOTOVO: Gasi se ABA liga?

Poslednjih dana pojavila se informacija da bi moglo doći do gašenja ABA lige i da bi to takmičenje mogli preuzeti nacionalni savezi sa prostora bivše Jugoslavije.

Tim povodom sastali su se čelnici Košarkaškog saveza Srbije i klubova iz naše zemlje koji su podržali regionalno takmičenje, ali su zainteresovani da razgovaraju s čelnim ljudima ABA lige o promeni vlasničke strukture.Međutim, kako saznajemo, KSS je odbio takav predlog klubova, a prema nezvaničnim informacijama, na njihovu stranu navodno je stao i funkcioner FIBA Zoran Radović, koji po svaku cenu želi da se ABA liga ugasi.Klubovima veći značajSportski direktor Partizana Dragan Todorić izjavio je za Kurir da klub podržava regionalno takmičenje jer je preko njega moguće učestvovati u evropskim takmičenjima.- Partizan podržava ABA ligu jer preko nje imamo prohodnost u najjača evropska takmičenja. Spremni smo da razgovaramo i s ljudima iz Saveza, ali i sa čelnicima regionalnog takmičenja kako bi klubovi imali veće ingerencije u vlasničkoj strukturi same lige - kazao je Todorić.Finansijer Metalca prof. Boško Đukanović smatra da je ABA liga već godinama ozbiljno takmičenje sa ovih prostora, priznato od evropskih košarkaških organizacija.- Metalac je 100 odsto uz ABA ligu, njihovi čelnici odlično rade svoj posao. Priznato je u Evropi i stvarno ne znam kome ide u prilog da se takvo takmičenje ugasi. Ne znam šta se dešava na relaciji FIBA - ULEB, fokusiran sam na Metalac - istakao je Đukanović.Čelnici Crvene zvezde takođe su dali podršku ABA ligi, uz određene sugestije i primedbe kako bi ovo takmičenje dobilo još više na kvalitetu, a dopis podrške potpisao je direktor Davor Ristović.Budućnost košarke- Jadranska liga je u velikoj meri doprinela razvoju košarke u regionu - između ostalog stoji u dopisu Crvene zvezde.Kako se saznaje, i Mega Leks je dao podršku ABA ligi.

Ima podršku klubova... Roman Lisac
Ima podršku klubova... Roman Lisac

Roman LisacSVI TIMOVI SU UZ NASGeneralni menadžer ABA lige Roman Lisac kazao je za Kurir da su svi klubovi učesnici sa ovih prostora dali podršku ovom takmičenju.Spremni smo za svaki vid razgovora kako bismo pronašli najbolje rešenje. Našu ligu su podržali klubovi iz Srbije i svi ostali koji učestvuju u našem takmičenju. Bilo je ekipa i koje ne igraju, ali su uz nas - kazao je Roman Lisac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track