PARTIZAN IZGUBIO OD SASARIJA: Evo šta je Džikić rekao o odgovornosti za poraz
Foto: Saša Pavlić

Treći neuspeh u nizu u Ligi šampiona

PARTIZAN IZGUBIO OD SASARIJA: Evo šta je Džikić rekao o odgovornosti za poraz

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da će mu biti teško da zaboravi večerašnji poraz od Sasarija u Ligi šampiona, i istakao je da preuzima odgovornost i za pobede i za poraze.

Partizan je izgubio posle produžetka 88:87, uz jako neizvesnu završnicu i nekoliko odluka sudija koje su izazvale burno reagovanje publike. Džikić se posle meča raspravljao sa osobljem sa zapisničkog stola.

"Onoliko koliko sam zaslužan za sve pobede ove godine, toliko sam kriv i za sve poraze, toliko da se razumemo. Što se tiče devojaka na zapsiničkom stolu, one misle da su one u pravu, ja mislim da sam ja u pravu, tako sam reagovao, izvinjavam im se. Tako kad odlučuje jedna lopta... Još jedanput im se izvinjavam. Što se tiče same igre, mislim da su odredjeni igrači pokazali neiskustvo na kraju u donošenju nekih odluka u odbrani i u napadu i ono što je staro pravilo ...promašili smo 16 penala na domaćem terenu", rekao je Džikić.

On je novinarima odgovorio na pitanje čime nije bio zadovoljan sa zapisničkim stolom.

"Generalno, biće vrlo teško da se zaboravi ovaj poraz, da ga stavimo u fioku. Bili smo blizu, iako sam kalkulisao zbog zdravstvenog stanja sa Novicom Veličkovićem. Reagovao sam kod zapisničkog stola, jer mislim da nije bilo osnova za nov napad. Nisam ja zadovoljan mnogo čime kad su u pitanju stvari koje nisu do nas i do Italijana, ali dobro, moram da ćutim", rekao je Džikić.

Trener je govorio i o stvarima kojima nije zadovoljan kod svoje ekipe.

"U završnici nismo dobro pravili penale, a ja sam doneo odluku da zadnji napad branimo. Nismo pravili faul jer nisam bio siguran da možemo da realizujemo napad u vremenu u kome bi preostalo. Nisam želeo da ekipi koja generalno šutira penale da dajem šansu, ali našli sui način da daju koš. Čak je bio i faul uz koš, što je neverovatno", rekao je Džikić.

On je kazao da ne zna zašto je Partizan promašio toliko penala.

"Verovatno je mešavina umora i pritiska. Ali, da mi je neko pre meča rekao da će (Vilijam) Hečer da promaši šest penala, umro bih od smeha i rekao mu da je budala. Ali, desilo se, nema šta. Glava dole i samo napred. Nema nazad", rekao je Džikić.

Mihajlo Andrić je ocenio da je ovaj poraz bio težak za ekipu.

"Težak poraz za nas. Ispustili smo laku prednost koju smo imali, bila je u jednom trenutku 13 razlike. U završnici smo pravili katastrofalne greške, počev od sebe, i u odbrani i u napadu", kratko je rekao Andrić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track