PARTIZANOVA JOŠ JEDNA SEZONA BEZ EVROLIGE Todorić: Super smo prošli sa 700.000 evra!
Foto: Saša Pavlić

KK Partizan

PARTIZANOVA JOŠ JEDNA SEZONA BEZ EVROLIGE Todorić: Super smo prošli sa 700.000 evra!

Košarka -

Ne pamtim da smo imali manji budžet, a zanimljivo je da smo samo jednom u poslednjih deset godina imali bolji skor u regularnom toku ABA lige, kaže za Kurir direktor Dragan Todorić

Sportski direktor KK Partizan Dragan Todorić kaže da ne pamti da su crno-beli imali jeftiniji tim i da zato polufinale ABA lige smatra uspehom.Čovek koji je kao igrač ili funkcioner učestvovao u osvajanju svakog trofeja Partizana otkriva da je za aktuelni tim potrošeno skromnih 700.000 evra, koliko, na primer, neki evroligaši plaćaju jednog dobrog američkog igrača.

- Ne pamtim da je klub na raspolaganju imao manji budžet, govorim o poslednjih dvadesetak godina. Ne računajući Gordona, koga smo doveli nedavno, ceo naš tim košta 700.000 evra. Zato sam zadovoljan ostvarenim u ABA ligi. Mi smo samo jednom u regionalnom takmičenju imali bolji skor u poslednjih deset godina. Opterećeni smo dugovima, koje rešavamo u hodu, i to nam je skrojilo i budžet za igrače - kaže Todorić i dodaje:

- Nažalost, povrede i salmonela su učinile svoje, a osnovni razlog što smo ostali bez finala je taj poraz od Igokee. Ova ekipa igra mnogo bolje kao domaćin i verujem da bismo se plasirali u samu završnicu da smo imali prednost domaćeg terena.

Što se tiče trenera Aleksandra Džikića, dileme nema. On ima ugovor na još godinu dana.- Veoma smo zadovoljni njegovim radom i, što se nas tiče, on je i dalje trener Partizana.

Koliko para, toliko muzike... Dragan Todorić
Koliko para, toliko muzike... Dragan Todorić

AmbicijeŽELIMO U EVROKUP!Plasmanom u polufinale Partizan je izborio plasman u Evrokup.- Mi smo i prošle godine želeli da igramo u tom takmičenju, ali sami znate šta se desilo. Videćemo šta će biti ove godine, čujem da mnogi klubovi ne žele više da igraju FIBA Ligu šampiona i da prelaze u Evrokup - kaže Todorić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

10 najčudnijih rituala svetskih sportista, među njima je čak troje Srba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track