PASPALJ NE VERUJE PREVIŠE U CRNO-BELE: Zvezda kvalitetnija, Partizan ima šansu, ali malu
Foto: Marina Lopicic

Legenda apelovala da sve prođe bez nereda

PASPALJ NE VERUJE PREVIŠE U CRNO-BELE: Zvezda kvalitetnija, Partizan ima šansu, ali malu

Košarka -
Aktuelni potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) smatra da je njegov nekadašnji tim Partizan propustio veliku šansu da pobedom protiv Budućnosti u Podgorici

BEOGRAD - Legendarni kapiten nacionalnog košarkaškog tima Žarko Paspalj rekao je da očekuje veoma zanimljivu polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana i apelovao da se organizaciono učini sve da bi se izbegle nezgodne situacije na terenu.

"Najvažnije je da to protekne u najboljoj mogućoj organizaciji i bez nereda. Ovo ne govorim slučajno, mislim da je situacija krajnje napeta i nezgodna kada su utakmice između Partizana i Zvezde u pitanju. Videli smo šta se dešavalo u Podgorici, te slike su nam postale nešto vrlo prepoznatljive i koristim priliku da apelujem, da se organizaciono povede puno računa kako bi se izbegle nezgodne situacije na terenu koje nemaju veze sa košarkom", rekao je Paspalj.

Aktuelni potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) smatra da je njegov nekadašnji tim Partizan propustio veliku šansu da pobedom protiv Budućnosti u Podgorici završi kao drugi i sezonu koja je "bila jako loša zarad milion razloga koje smo toliko puta čuli pretvori u vrlo uspešnu".

"Ovako, čini mi se da Partizan igra sa kvalitetnijim protivnikom, ima neke šanse, te šanse nisu preterane, ali u pet utakmica, na mali broj dana, biće zanimljivo, ali šta će biti - ne znam", naveo je Paspalj.

On je prokomentarisao i aktuelna neslaganja na relaciju ULEB - FIBA i nejasnoće oko formata Evrolige naredne sezone.

"Pre 15 godina nije se dobro rešilo, niti smo se mi postavili kako je trebalo. Nadam se da ćemo u tim izborima, jer će sigurno brzo doći pitanje gde i kako, izabrati ono što je najbolje za nas. Opet imamo konfuznu situaciju, opet na uštrb evropske, samim tim i srpske i košarke regionu. Ja sam skeptik kad dođe do takve situacije, nikad se ništa dobro nije izrodilo kad su se takve stvari dešavale", poručio je Paspalj.

Polufinalna serija između Zvezde i Partizana počinje 14. aprila, igra se na tri dobijene utakmice, a pobednik će osim plasmana u finale regionalnog takmičenja izboriti i mesto u Evroligi naredne sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track