PREDSEDNIK ABA LIGE ODGOVORIO VUJOŠEVIČU: Imamo najbolje sudije na svetu!
Foto: Dado Đilas

Skromni Radovan Lorbek

PREDSEDNIK ABA LIGE ODGOVORIO VUJOŠEVIČU: Imamo najbolje sudije na svetu!

Košarka -
Lorbek poručio da neće razgovore preko medija, ali onda svašta rekao

Predsednik ABA lige Radovan Lorbek odgovorio je danas treneru Partizana Dušku Vujoševiću i poručio da rukovodstvo lige neće podleći pritisku koji se stvara pred početak plej-ofa regionalnog takmičenja.

Vujošević je rekao da je utakmica u Podgorici između Budućnosti i Partizana (85:79) pokazala da aktuelno rukovodstvo nije sposobno da vodi ABA ligu.

"U maniru ABA lige nikada nije bilo da sa svojim klubovima i njihovim članovima razgovara preko medija, tako da ni ovoga puta nećemo praviti izuzetak. Svesni smo da se približava plej-of i da on sa sobom, zbog velike važnosti, donosi i veliki pritisak. Takođe, potpuno razumemo da ta tenzija zna da dovede i do ishitrenih reakcija. Ali, sigurno je da rukovodstvo ABA lige neće pasti pod njihov uticaj i na bilo koji način uticati da se pokvari ambijent u kome će biti odigran plej-of, kao i užitak koji očekujemo da nam donesu mečevi koji slede i koji će biti kruna 14 sezone ABA lige", poručio je Lorbek.

U saopštenju ABA lige Lorbek je istakao da niko ne može da sumnja u integritet i stručnost službenih lica regionalnog takmičenja i dodao:

"U našoj organizaciji imamo najbolje arbitre Evrolige, možemo slobodno da kažemo i u svetu. Oni u svojim rukama imaju mnogo velikih utakmica, svetskih i evropskih polufinala i finala. Nema nikakve dileme po pitanju njihovog kvaliteta da iznesu mečeve plej-ofa. Bez obzira na veličinu uloga i pritiske".

On je apelovao na aktere plej-ofa da urade sve što je u njihovoj moći kako bi interes košarke bio na prvom mestu.

"Ponavljam, potpuno razumemo pritisak sa kojima se klubovi suočavaju. ABA liga će učiniti sve što je do nje da organizacija bude na najvišem mogućem nivou u skladu sa ulogom i značajem plej-ofa. Ali, klubovi takođe imaju svoj deo odgovornosti. Na kraju krajeva, svi smo svesni da samo dva kluba mogu da prođu u finale i da šampion može da bude samo jedan", naglasio je Lorbek.

U polufinalu ABA lige sastaće se Crvena zveda - Partizan i Budućnost - Cedevita, a ekipe koje izbore plasman u finale naredne sezone igraće u Evrioligi.

Polufinalna serija počinje 14. aprila i igra se na tri pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track