(FOTO) PRIPREME KOŠARKAŠICA: Kod Marine se radi i za 1. maj
Foto: Zoran Šaponja

Košarkašice udarnički za Praznik rada

(FOTO) PRIPREME KOŠARKAŠICA: Kod Marine se radi i za 1. maj

Košarka -
Selektorka Maljković kaže da se ekipa ozbiljno sprema za predstojeće Evropsko prvenstvo
1 / 5 Foto: Zoran Šaponjić Kurir

Kod Marine nema prvomajskog praznovanja! Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, koja se na Zlatiboru sprema za Evrobasket, naporno će raditi i za 1. maj.Istina, selektorka Marina Maljković obećava olakšice:

- Ako devojke i u četvrtak budu vredno radile kao što su to činile ovih dana, malo ćemo za 1. maj smanjiti intenzitet treninga - kaže Marina za Kurir.Zna Marina dobro da bez znoja i krvavog rada nema uspeha, a i Evrobasket u junu, kaže, biće najbolji u poslednjih 10-15 godina.Dobra atmosfera- Devojke dobro rade, oseća se dobra energija. Vidi se zrelost u odnosu na prošlu godinu, još veća spremnost za dolazak, za početak priprema. Mlađe devojke prate to na najbolji način - kaže Marina.Svesna je, dodaje, da nacija, naviknuta na uspehe košarkašica, od njih očekuje medalju.- Neke ekipe su dovele strane igračice, kao što smo to uradili i mi. Nikad se toliko nije govorilo o EP, ulog je velik, vodi na Olimpijske igre u Riju... Put će biti izuzetno težak - kaže Maljkovićeva.Ekipa je, nastavlja, svesna zadatka, važnosti trenutka...- Naša grupa je veoma ozbiljna. Rusija je posle nekoliko neuspeha okupila najjači sastav, Hrvatska je s novim selektorom, s odličnom generacijom mladih, vratile su im se starije igračice, na poziciju tri dovele su najboljeg igrača u Evroligi, Letonija je vratila igračice koje nisu bile aktivne 2013... - nabraja Marina sa čim će se sve Srbija suočiti na EP.Sjajna vest sa Zlatibora je, kaže dalje Marina, i da se Amerikanka Danijel Pejdž iz prve sjajno uklopila u ekipu.

Pripreme u jeku... Košarkašice Srbije, Foto: Zoran Šaponjić Kurir
Pripreme u jeku... Košarkašice Srbije, Foto: Zoran Šaponjić Kurir

Radna mašina- Ona je prava radna mašina. Od nje može da se uzme toliko toga, toliko njen karakter podseća na naš, na naš vic, šalu, duh, ni u jednom trenutku se ne vidi da je ona neko ko ne pripada ekipi, neko ko je drugačiji, naprotiv, ona vuče - kaže Marina.Danijel Pejdž kaže da je presrećna što je u Srbiji, što će nastupati za jednu ovakvu ekipu:- Marina je odličan trener, lepo je raditi s njom. Devojke se lepo ponašaju prema meni, svi su prijateljski nastrojeni. Polako učim srpski, znam da kažem dobar dan, hvala. Osećam se kao deo tima, ovde je odlična atmosfera. Sistem rada je sličan kao u Francuskoj, jedino Marina ovde više insistira na agresivnoj odbrani - kaže Danijel.

Nevena JovanovićOLIMPIJSKE IGRE SU SANIz godine u godinu rezultati ove ekipe sve su bolji. Kad su rezultati dobri, i apetiti rastu. Olimpijada je san za sve nas... To ili jednom doživite, ili ne... Poslednje SP bilo je kasno prošle jeseni, prošao je mali period od tada, kao da smo juče bili na Zlatiboru, lepo je videti sve igračice, videti Marinu, raditi s njom - kaže Nevena Jovanović.

Za pohvaluAMERIKANKA UČI SRPSKU HIMNUDanijel Pejdž, osim uobičajenih obaveza, treninga, ima na Zlatiboru ovih dana i jedno dodatno zaduženje - da nauči srpsku himnu.- Rok je do sutra, a onda ćemo videti koliko je naučila. Uče je sve igračice pomalo, a ponajviše njena cimerka Jovana Vukoje. Videćemo samo da li će za početak himnu recitovati ili će odmah pevati - kaže selektorka Maljković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track