PRIZNANJE ZA SRBE: Teodosić drugi najbolji igrač Evrope, Bogdanović peti
Foto: Reuters

Tradicionalni izbor FIBA Evropa

PRIZNANJE ZA SRBE: Teodosić drugi najbolji igrač Evrope, Bogdanović peti

Košarka -
Parker je drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg na Starom kontinentu, pre svega zahvaljujući tituli NBA šampiona u dresu San Antonija

ŽENEVA - Francuski košarkašski reprezentativac Toni Parker izabran je za najboljeg igrača Evrope za 2014. godinu, u tradicionalnom izboru FIBA Evropa.

Parker je drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg na Starom kontinentu, pre svega zahvaljujući tituli NBA šampiona u dresu San Antonija.

On je do priznanja došao sa 10.666 glasova navijača i 382 poena članova žirija, uz ukupan koeficijent od 0.1910, dok je na drugom mestu srpski reprezentativac Miloš Teodosić, laureat iz 2010. godine, sa indeksom 0.1800.

Zanimljivo je da je Teodosić dobio više glasova publike - 29.191, ali je imao manje poena žirija - 248.

Treće mesto zauzeo je Francuz Boris Dijao (0.1471), treće Slovenac Goran Dragić (0.0876), dok je bivši igrač Partizana Bogdan Bogdanović četvrti (0.0742).

"Drago mi je zbog ovog priznanja koje je nagrada za sjajnu sezonu sa Sparsima. Vratili smo se sjajno posle poraza od Majamija godinu dana ranije i ovo je sjajno. Prikazali smo stil košarke koji je bio gotovo savršen", rekao je Parker.

FIBA je prethodno za najbolju evropsku košarkašicu proglasilia Albu Torens iz Španije, dok su za najbolje mlade igrače izabrani Dario Šarić iz Hrvatske i Anhela Salvadores iz Španije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track