PROPUST: Izgubili smo Nikolu Mirotića zbog jednog papira
Foto: Profimedia

Otkriven još jedan košarkaški slučaj „Peković“

PROPUST: Izgubili smo Nikolu Mirotića zbog jednog papira

Košarka -
Funkcioner Beovuka Miša Lakić saopštio da je sjajni košarkaš pristao da igra za Srbiju, ali da smo ostali bez njega zbog nemara Saveza

Miša Lakić, funkcioner KK Beovuk, kluba koji je iznedrio mnoge poznate košarkaše, tvrdi da je Srbija zbog nemara našeg saveza ostala bez Nikole Mirotića, krila Čikago Bulsa!Ne pratimo igračeLakić je pomenuo Mirotića, naturalizovanog Španca, kako bi apostrofirao činjenicu da u košarkaškom savezu ne obraćaju pažnju na talentovane mlade košarkaše. Mirotić je tako sa 14 godina otišao u Real, kasnije zaigrao za mlađe selekcije Španije, a mogao je, kaže Lakić, da bude uzdanica „orlova“.- Nikola Mirotić je otišao u Real a da niko u našem savezu nije znao da postoji. Uspeo sam u razgovoru s njegovim roditeljima da se dogovorim da igra za našu reprezentaciju. U tom razgovoru možda i ključnu ulogu imao je Ranko Žeravica - izjavio je Lakić za portal MVP i pojasnio:- Uspeli smo njegovim roditeljima da objasnimo da bi za njegovu budućnost bilo dobro da igra za srpsku reprezentaciju. Neko u našem savezu je trebalo samo da završi papire koje nikad niko nije završio. Tako smo izgubili jednog Mirotića, koji je Srbin. Ne stranac, već Srbin, koji je mogao da igra za srpsku košarkašku reprezentaciju. Mi smo izgubili takvog igrača zahvaljujući nemaru nekoga iz Saveza, koji nikada nije imao više zaposlenih nego danas.Stopama fudbalaLakić je optužio neke trenere u Savezu, kao i roditelje i jake klubove da vrše pritisak kako bi pojedini igrači nastupali za nacionalne selekcije.Krećemo se putem fudbala. Ne tako ubrzano, ali se krećemo. Agencije ne mogu baš toliko da forsiraju svoje igrače jer Savez postavlja trenere, a ne agencije. Nije sporno da treneri imaju strah od agencija, ali ipak Savez plaća te trenere - rekao je Lakić.

Mirotićev putOD DŽOKERA DO ČIKAGO BULSANikola Mirotić rođen je u Podgorici 1991, a košarku je počeo da igra u lokalnom klubu Džoker. Još kao pionira zapazio ga je slavni Real iz Madrida, a sa 14 godina postigao je dogovor s „kraljevskim klubom“. Nekoliko sezona bio je na pozajmici u Realu B i Pamesi, da bi njegova karijera eksplodirala u prvom timu Reala od 2010. godine. Od prošle sezone član je NBA ligaša Čikago Bulsa, gde se ustalio u prvoj petorki sa zavidnim učinkom na gotovo svakom meču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track