(FOTO) PROVOKACIJA: Cibona odigrala meč u Prištini sa Sigalom
Foto: Facebook

Hrvati dočekani kao heroji

(FOTO) PROVOKACIJA: Cibona odigrala meč u Prištini sa Sigalom

Košarka -
Dvorana u Prištini bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a na utakmici je dominirao transparent na kojem je na engleskom pisalo: "Hvala ti Cibona"

PRIŠTINA - Košarkaši Cibone pobedili su ekipu Sigala rezultatom 101:81 u prijateljskom meču odigranom u Prištini.Dvorana u Prištini bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a na utakmici je dominirao transparent na kojem je na engleskom pisalo: "Hvala ti Cibona".

Direktor Sigala Florijan Miftari je izjavio da su dva kluba potpisala memorandum o saradnji. Miftari je rekao da će Srbija morati pre ili kasnije da se pomiri sa realnošću. "Nama je, kad smo bili deca, idol bio pokojni Dražen Petrović, a sada dolazi njegov brat kao predsednik kluba, Aco Petrović. Za Prištinu je čast što će biti domaćin ekipi kao što je Cibona", rekao je Miftari.

Utakmica je odigrana u znak sećanja na legendu hrvatske košarke Dražena Petrovića, a meč u Prištini su gledali pojedini ministri u Vladi Kosova, ambasador Hrvatske na Kosovu i drugi. Rukovodstvo Cibone na čelu sa predsednikom kluba Aleksandrom Petrovićem je ranije danas primio ministar omladine i sporta Memlji Krasnići, a razgovarali su i sa aktuelnim ministrom poljoprivrede Blerandom Stavilecijem. Petrović je tokom tih razgovora izjavio da će Cibona svake godine igrati prijateljske mečeve u Prištini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track