Radonjić: Mnogo ćemo naučiti iz utakmice sa Olimpijakosom
Foto: Fonet

Odjeci Evrolige

Radonjić: Mnogo ćemo naučiti iz utakmice sa Olimpijakosom

Košarka -
Ovo je velika škola za moj tim i možemo mnogo da naučimo iz ove utakmice. Evidentno je da smo imali problem u organizaciji igre. Ne treba zaboraviti da je ovo prvi zvanični meč Zvezde i Olimpijakosa

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa loše organizovala napad u utakmici protiv Olimpijakosa u Evroligi, ali da može mnogo da nauči iz večerašnjeg poraza od kvalitetnije i iskusnije grčke ekipe.

"Čestitam Olimpijakosu na zasluženoj pobedi. Pokazao je zašto je prvi u grupi i zašto je godinama u vrhu evropske košarke. Mi smo počeli dobro, ali oni su dizali nivo čvrstine u igri, znali su šta da očekuju od nas. Mi smo u poslednjoj čcetvrtini pokazali karakter i uspeli da priđemo, ali njihov kvalitet i ogromno iskustvo su se pokazali kao velika prednost", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradskoj areni od Olimpijakosa sa 57:62, u utakmici četvrtog kola Grupe D u Evroligi. Zvezda ima skor od po dve pobede i poraza, a Olimpijakos je ostvario sve četiri pobede.

"Ovo je velika škola za moj tim i možemo mnogo da naučimo iz ove utakmice. Evidentno je da smo imali problem u organizaciji igre. Ne treba zaboraviti da je ovo prvi zvanični meč Zvezde i Olimpijakosa i to dovoljno govori o nekim stvarima. Olimpijakos je bio izuzetno motivisan i od početka se videlo da žele da pokažu ko je stariji", rekao je Radonjić.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović rekao je da je Olimpijakos čvrstom igrom "ugasio" Zvezdu.

"Pričalo se da su oslabljeni i da ćemo mi lagano dobiti u ovoj atmosferi. Ali oni su pokazali zašto su i tako oslabljeni prvi u grupi i kandidati za "fajnal-for". Dobro smo počeli ali oni su nas čvrstom igrom ugasili", rekao je on.

"Izgubili smo od Olimpijakosa a ne od bilo koga. Naravno, ovo nije kraj borićemo se i dalje i tražiti svoju šansu", dodao je Mitrović.

Trener Olimpijakosa Janis Sfairopulos rekao je da je njegova dobrom odbranom i koncentracijom tokom cele utakmice došla do pobede.

"Čestitam Zvezdi i navijačima na sjajnoj atmosferi, nadam se da ćemo uzvratiti gostoprimstvo. Bili smo koncentrisani na svoj plan, počeli smo s dobrom odbranom i to je bio ključ. Bili smo koncentrisani tokom većeg dela meča i to je presudilo. Zvezda je u poslednjoj četvrtini uspela da se vrati i to je nešto što treba da popravimo. Čestitam svojim igračima na pobedi", rekao je Sfairopulos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track