RADONJIĆ UOČI NOVE SEZONE Potrebna su pojačanja da bi bili konkurentni, centar nam je prioritet
Foto: Beta

Osvajanje Jadranske lige prioritet za crveno-bele

RADONJIĆ UOČI NOVE SEZONE Potrebna su pojačanja da bi bili konkurentni, centar nam je prioritet

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su pred njegovim klubom veliki izazovi i istakao da je osvajanje Jadranske lige prioritet i u predstojećoj sezoni.

"Veliki izazovi su ispred nas. Želimo da ostvarimo one stvari koje su potrebne da kontinuitet Zvezde bude prisutan. Jadranska liga je prioritet i ove godine. Siguran sam i svestan da će biti mnogo teško. Nadam se da će sezona proteći uz što manje problema", rekao je Radonjić na predstavljanju ekipe za novu sezonu u Beogradskoj areni.

Zvezda će u predstojećoj sezoni igrati četiri takmičenja: Jadransku ligu, Evroligu, srpsko prvenstvo i Kup Radivoja Koraća.

Trener crveno-belih je naveo da se "sklapanje tima" razlikovalo u odnosu na prethodne sezone i dodao da je sastavljanje ekipe kompleksan posao. "Mnogo toga dobrog smo uradili", dodao je.

Radonjić je istakao da su za Evroligu potrebna pojačanja, "kako bi Zvezda bila konkurentna" u tom takmičenju.

"Trudićemo se da budemo dobri, ali treba realnije sagledavati stvari. Potrudićemo se, u kom god sastavu igrali, da ekipe koje dolaze u Beograd ne misle da će lako odneti bodove", kazao je Radonjić.

Govoreći o dolasku novih igrača, Radonjić je rekao da se "nada da će oni doći što pre". Prema njegovim rečima, prioritet je dolazak centra.

"Pokušaćemo da nađemo najbolja moguća rešenja u ovim okolnostima. Znam da je jako teško doći do idealnih rešenja. Na visokoj poziciji smo u deficitu i to nam je neophodno da bismo bili konkurentni u evropskom takmičenju", naveo je Radonjić.

Kada je reč o domaćim takmičenjima, Radonjić je naveo da crveno-beli žele da ponove uspehe iz prethodnih sezona.

On je rekao da je do sada tokom priprema urađeno sve što je planirano i da je "jako zadovoljan".

"Ambijent je bio izvanredan, momci dobri. Što nam je bila želja, to smo i uradili", dodao je trener beogradskog kluba.

Kapiten ekipe Luka Mitrović rekao je da se ambicije Zvezde neće mnogo razlikovati u odnosu na prethodne sezone.

"Ambicije se neće mnogo razlikovati od prethodnih sezona. Situacija je prilično jasna. Jedno što se razlikuje jeste novi format Evrolige, koji će biti mnogo teži nego prethodni i zbog toga će sezona biti mnogo napornija nego ranije", rekao je Mitrović.

On je dodao da se nada da će svi igrači biti zdravi tokom cele sezone.

"Nadam se da ćemo ostati zdravi tokom sezone. U kom god sastavu da dočekamo prvi meč, siguran sam da ćemo pružiti maksimum. Izuzetno je bitno da na početku pobedjujemo jer će se u tim utakmicama sklapati kockice", rekao je Mitrović.

Zvezda će sezonu početi 30. septembra, kada će u prvom kolu regionalnog takmičenja dočekati MZT iz Skoplja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track