RADONJIĆ: Važan trijumf  DŽIKIĆ: Zvezda najbolja u ABA
Foto: Saša Pavlić

Košarkaški derbi

RADONJIĆ: Važan trijumf DŽIKIĆ: Zvezda najbolja u ABA

Košarka -

Ostvarili smo važnu pobedu, ne samo zbog toga što svakom navijaču znači kada se dobije derbi, već i jer se nalazimo u teškom ritmu mečeva, rekao je Radonjić

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je njegov tim ostvario važnu pobedu nad Partizanom (82:73) u ABA ligi, dok je njegov kolega Aleksandar Džikić poručio da crveno-beli nisu bez razloga najbolji tim u regionu.

"Gradili smo utakmicu, iako je Partizan uspevao u startu da drži kontrolu rezultata. Ono čime ne bih mogao da budem zadovoljan je poslednja četvrtina, dozvolili smo sebi luksuz da nam se približe, ali smo na kraju uspeli da iznesemo i dođemo do prve pobede protiv Partizana, veoma važne za nas", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

On je pohvalio večerašnji ambijent u hali "Aleksandar Nikolić", istakavši da je bio pravi derbi.

"Ostvarili smo važnu pobedu, ne samo zbog toga što svakom navijaču znači kada se dobije derbi, već i jer se nalazimo u teškom ritmu mečeva. Verujem da ćemo na pravi način prebroditi taj period", poručio je trener crveno-belih.

Trener Partizana Aleksandar Džikić izjavio je da je Crvena zvezda pokazala razliku u kvalitetu.

"Ovaj meč nije imao apokalističan značaj, samo je pokazao kako stvari stoje. Zvezda igra Evroligu i valjda će moji igrači da vide zašto oni ne igraju. Moramo da naučimo da igramo ovakve utakmice. Crvena zvezda je najbolji tim u ABA ligi", rekao je Džikić.

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je njegov tim odigrao dobro protiv Partizana, kao i da tim sada mora da se pripremi za tri teška gostovanja koja ga čekaju.

"Utakmica je bila dobra i teška. Protivnik je dobar i maksimalno ga poštujemo. Znali smo da neće biti lako. Držali smo se svoje strategije, tako da smo u drugom poluvremenu napravili razliku koja nam je dala prostora da rutinski privedemo utakmicu kraju. Njima čestitam na fer i korektnoj igri. Nas sada čeka težak put, tri vezana gostovanja, tri teške utakmice za koje moramo da se pripremimo", rekao je Simonović novinarima posle meča.

Crveno-bele sada čekaju utakmice protiv Uniksa, Cibone i Bamberga.

Iskusni košarkaš Milko Bjelica rekao je da je ovaj meč bio važan za njegov tim posle poraza u Evroligi.

"Mislim da smo odigrali mnogo kvalitetnije i pobedili smo ubedljivije nego što smo mislili. Sigurno je ovo bio dobar trening i uvertira za sledeću evroligašku utakmicu i naporan raspored, u kome nas čekaju četiri utakmice u 10 dana. Atmosfera je bila sjajna i navijači su nas sjajno bodrili...Važno je da smo igrali svoju igru", rekao je Bjelica.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čarls Dženkins.

"Znali smo da je Partizan doba tim i koliko je derbi važan, zato smo hteli da igramo svoju igru od početka. Bilo je uspona i padova, ali je bilo važno da odgovorimo jer nismo dobro igrali protiv Baskonije. Uvek je lepo kada se dobro odigra derbi, ali meni je važno da igram, jer sam imao lošu prošlu sezonu. Pokušavam da budem konstantan jer će timu dugoročno trebati moja agresivnost", rekao je Dženkins.

Kapiten Partizana Novica Veličković ocenio je da je njegov tim "u par minuta" izgubio utakmicu protiv Crvene zvezde u Jadranskoj ligi, a novinarima je kazao da je morao da igra košarkaški derbi iako je imao problema sa povredom.

"Mislim da smo izgubili utakmicu u par minuta. Meni je bar tako izgledalo. Imali smo prednost, ali smo im dozvolili da naprave veliku seriju. Oni kada se zalete, mi nemamo iskustvo da to zaustavimo, što se pokazalo mnogo puta ove sezone. Borili smo se, ali šta je tu je, okrećemo se novim utakmicama. Valjda ćemo naučiti nešto", rekao je Veličković novinarima posle utakmice.

"Zvezda igra dosta čvrsto i donekle sam se bojao da ćemo u jednom trenutku možda malo i spustiti gard, što je ona iskoristila. Sigurno ne prija poraz nikome, okrećemo se sledećim utakmicama, trea da se vratimo na kolosek", rekao je Veličković.

Đorđe Majstorović je u jednom trenutku pao, a kapiten Partizana kazao je da je teren "čudan" i da se ekipa ponekad kliza, a ponekada ne.

"Žao mi je stvarno, nemamo mnogo veliku rotaciju, ali šta je tu je. Borićemo se za njega", rekao je Veličković.

On je najstariji igrač Partizana, ali je poznat i kao veliki emotivac. Večeras, medjutim, nije reagovao na uvrede sa tribina.

"Ne slušam ja to. Ranije sam znao da reagujem na neke stvari, ali sam sada iskusniji, a moram i da dajem primer saigračima. Ja uživam u svakom derbiju. Vratio sam se emotivno. Jedno vreme mi je basket bio da dodjem i odradim kako znam i umem, ali jednostavno ja volim kad je puna sala i kad se igra, to iz mene vuče dosta energije", rekao je Veličković.

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je novinarima da Veličković nije ni trebalo da igra, ali da je sam odlučio da nastupi.

"Pao sam na treningu, da tako kažem, na zdravu nogu i od tad sam imao male smetnje. Ja ove utakmice ne bih propustio ni za šta. Moram da ih igram zbog sebe kao sebe, stvarno volim ovo, a i da povučem i saigrače. Danas to nije bilo dovoljno, trudili smo se i eto", rekao je Veličković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track