RADONJIĆ: Verovao sam cele sezone
Foto: ABA Liga

Trener Zvezde o seriji

RADONJIĆ: Verovao sam cele sezone

Košarka -
Znali smo da će ovo biti težak meč, da će Partizan od početka pokušati da uzme stvari u svoje ruke, ali mi smo odigrali jače odbranu...

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je duboko verovao u sve što je njegov tim radio tokom sezone, kao i da je ekipa pred četvrti duel sa Partizanom bila pod najvećim pritiskom do sad u sezoni.

"Čestitke svima u klubu, i navijačima na pobedi u ovoj seriji. Znali smo da će ovo biti težak meč, da će Partizan od početka pokušati da uzme stvari u svoje ruke, ali mi smo odigrali jače odbranu...Partizan je kvalitetan, ali je tim pokazao karakter", rekao je Radonjić novinarima posle meča.

Zvezda je večeras pobedila Partizan sa 81:73 i tako zabeležila treću pobedu u seriji, plasman u finale Jadranske lige, kao i učešće u Evroligi sledeće sezone.

"Ja sam duboko verovao da ćemo uspeti i ispuniti rezultatski cilj...Delovalo je da je kod nas dosta stabilno...Teško je igrati četiri utakmice u šest dana pa još protiv najvećeg rivala. U Zvezdi je uvek pritisak najveći i ogroman, a pred ovu seriju izuzetan. On se posle poraza dodatno podigao i sada smo došli u sitauciju da igramo pod najvećim pritiskom", rekao je Radonjić.

Zvezdi je ovo prva plej-of pobeda nad Partizanom posle 21 godine, a Radonjić je kazao da postoji opasnost da se ekipa emotivno i fizički ispraznila pred finalni duel, u kome će joj protivnik biti Budućnost ili Cedevita.

"Ta reakcija posle ovoga je i moj deo posla, jer je ovo i fizički i mentalno izuzetno opterećujuće. Mora brzo da se odreaguje, a zadovoljstvo ne sme da traje više od dan-dva. Svestan sam da će sada svi u klubu biti zadovoljni, misliti da je urađeno sve što je potrebno i da već mogu da počnu pripreme za narednu sezonu", rekao je Radonjić.

"Ali, bilo bi dobro da spustimo loptu i da radimo u ambijentu koji postoji i da ima razloga da nastavimo sezonu, osvojimo ABA ligu, a onda i domaće prvenstvo", kazao je on.

Trener je pohvalio ambijent za vreme meča. Novinari su ga pitali za komentar igre Čarlsa Dženkinsa, koji je bio najefikasniji igrač Zvezde u ovoj seriji, iako je tokom sezone bio ispod očekivanog nivoa.

"Osećam zadovoljstvo svim urađenim u sezoni, zbog činjenice da su igrači napredovali i da imamo MVP-a Evrolige i da su mladi bolji nego što su bili. Jedan od tih igrača o kojima se pričalo i koji su se analizirali, što je sad moderno, jeste Dženkins. On već neko vreme igra na odličnom nivou i ovde je bio na izuzetnom nivou, koji nam je donosio razliku u kvalitetu", rekao je Radonjić.

Radonjić je tokom sezone u pojedinim navratima bio na meti kritika navijača, kao i od kad je došao u Zvezdu, a na konstataciju novinara da je posle pobede "najbolji trener", a da ga posle poraza "treba otpustiti", uz osmeh je odgovorio:

"Večeras sam, dakle, miran".

Jedan od najboljih igrača Zvezde u ovoj seriji Nikola Kalinić bio je jako zadovoljan.

"Konačno smo prekinuli niz Partizana u plej-of serijama posle ne znam koliko godina (21). Imali smo pregršt motiva, dali smo i više nego što možemo i to je na kraju dalo rezultat. Odigrali smo zrelo...Čestitke i Partizanu. Serija je bila fantastična. Ovog puta smo mi pobedili", rekao je Kalinić.

On je kazao da je bilo jako teško igrati dva puta po dve utakmice u dva dana.

"To je maltene nehumano i traži mnogo fizičke i psihičke tenzije zbog važnosti utakmice. Stručni štab je tu da nas pripremi u potpunosti za finalnu seriju...Svejedno mi je ko će biti protivnik. Cele sezone smo igrali za prednost domaćeg terena i zato smo favoriti", rekao je Kalinić.

Borbeni igrač se u svim utakmicama nekoliko puta koškao sa igračima Partizana, a navukao je i bes crno-bele publike zbog svojih igara. Na kraju serije jedino su on i kapiten Luka Mitrović prišli igračima Partizana.

"Pokušali smo da odradimo sportski deo kako treba. Lepo je biti pobednik, ali treba znati pobeđivati i izgubiti. Svaka čast Partizanu, dali su sve od sebe...A mislim da su čarke najnormalnije. Nemam negativnih emocija, sve što se dešavalo, dešavalo se u žaru borbe. Sve te čarke i provokacije su deo sporta", rekao je Kalinić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track